''Yıllardır yaşanan ötekileştirme devam ediyor''

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici mülakat sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, değerlendirmede bulundu. Varma, y

Tekirdağ 29.06.2018 12:33:00 0

Sonuçların neden liste halinde yayınlanmadığının ortaya çıktığını ifade eden Varma;  ‘’Şu ana kadar gelen bilgilere göre, illerimizin çoğunda yıllardır yaşanılagelen ötekileştirme tam gaz devam etmekte. Anlaşılıyor ki adeta, bir sözde sendika tarafından ince ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalar yapılmış. Hangi okula kimin atanacağı ya da atanamayacağı milim milim hesap edilerek adaylara puanlar verilmiş’’ dedi. 

 

LİSTE HALİNDE YAYINLANMASINI İSTEYECEĞİZ

 

MEB’den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını isteyeceklerini kaydeden Varma; ‘’ Yayınlanmaz ise il il tespitlerimizi yapacak ve kamuoyu ile paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, kendisinin de defalarca dile getirdiği eğitimdeki aksamaların öncelikli nedeninin, liyakat esası yerine “benim adamım” esasına göre atanan yandaş beceriksiz yöneticiler olduğunu bir kez daha duyuracağız. Ve sayın Cumhurbaşkanı’ndan MEB teşkilatlarına çöreklenmiş bu kripto yapıyı temizlemesini isteyecek, aksi halde Türkiye’mizin yakalamış olduğu yeni dönem ruhunun asla hayat bulma imkanının olamayacağını bildireceğiz’’ dedi. Eğitim camiasının bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacağını dile getiren Varma; ‘’Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir’’ dedi. 

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 

                                                                                                                                        


0282 726 91 91
0282 747 65 10