Başkanlığa Fevzi Durmuş getirildi

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yapılan 5. Olağan Genel kurul toplantısında iki dönem başkanlık yapan Kurucu Başkan Fevzi Durmuş yeniden başkanlÄ?

Çerkezköy 29.06.2018 17:03:00 0
Başkanlığa Fevzi Durmuş getirildi

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yapılan 5. Olağan Genel kurul toplantısında iki dönem başkanlık yapan Kurucu Başkan Fevzi Durmuş yeniden başkanlığa getirildi.

 

YENİ YÖNETİMDE KİMLER GÖREV ALDI

 

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı’na getirilen Fevzi Durmuş başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda başkan vekilliğine Kemal Aydoğan getirilirken, başkan yardımcılıklarına Adnan Şahin, Esat Deniz getirildi. Şube Sekreterliğine Ruveyda Akbay, muhasip üyeliğe Av.Hayrettin Gözlü, yönetim kurulu üyesi olarak da Aydın Özdemir görev aldı.

 

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ EN BÜYÜK STK’DIR

 

Toplantıda konuşan Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Fevzi Durmuş, derneğin STK içinde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Derneğin kuruluşu 1988 yılına dayanmaktadır. Türkiye Beyazay Derneği  ülke genelinde  resmi 83 şubesi  bulunmakta. Yurt dışında da 12 şubesi olan derneğimiz Türkiye’de en büyük STK kuruluşudur.  Devlet protokolünde de yer bulmaktadır. Ayrıca vergilerden de muaf tutulur” dedi. 

 

YENİ DÖNEMDE ÇEŞİTLİ İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

 

Fevzi Durmuş yeni dönem çalışmalarıyla ilgili olarak da şunları dile getirdi; “Bölgemizde çok daha iyi çalışma yapmak için bölge milletvekillerimizle, iş adamlarımızla, basınımızla, kanaat önderlerimizle bir araya gelerek fikirlerinden yararlanacağız. Kısaca toplumun bütün kesimi ile görüşmeler yaparak fikirlerinden yararlanacağız”

 

AYDINLA AYDINLAT PORJEMİZİN 2. GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Türkiye Beyazay Derneği olarak bu yıl ‘Aydınla Aydınlat’ projesinin 2.’sini gerçekleştireceklerini ifade eden Durmuş; ‘’Buna start vermeden önce bakanlarımızla ve müsteşarlarımızla görüşmeler yapacağız. Özellikle bu yıl gerçekleştireceğimiz bu projemizi Tekirdağ Cezaevi’nde yapmayı düşünüyoruz. Kısaca bu yılki projemiz gençlere çocuklarımıza ve tutuklulara yönelik çalışmalar yapılacak. Bu projemizi ekim ayı gibi hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi. 

 

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ

 

Fevzi Durmuş komşu ülkelerle de sıkı ilişkiler kurma çalışmaları yaparak kardeşlik köprüsü kurmayı da hedeflediklerini belirterek, “Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi olarak başta Trakya illeri olmak üzere yurt dışında da dostluk kardeşlik köprüsünü kurmak için Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan’da da ziyaretler yaparak buradaki engelli kardeşlerimizle dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmayı  ve ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu ülkelerde bakıma muhtaç hasta engelli kardeşlerimizin tedavileri için Sağlık Bakanlığımızın tahsis edeceği ambulanslar ile Edirne Tıp Fakültesi’ne göndereceğiz. Yılda bir iki kez yurt dışı etkinliği de yapmayı planlıyoruz. Yapılacak bu etkinliklerle ülkeler arası bağların güçlenmesi ve kültürel bağların sağlanmasını hedefliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkiye dışındaki engellilere yardımcı olmak için bize düşeni ekip olarak en iyi çalışma ile yapacağımıza inanıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılacak olan bu çalışmalar karşılıksız olarak engellilerimize yansıyacaktır.”dedi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10