Eşkinat: Süleymanpaşa'da tüm Türkiye var

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'ne destek verenler için Kar

Süleymanpaşa 2.07.2018 11:38:00 0
Eşkinat: Süleymanpaşa

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Karadeniz Mahallesi Muhtarı Hasan İncehasan, Trabzon Düzköy Çalköy Muhtarı İbrahim Aydoğan, Tekirdağ ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun konuşma yaptı. 

 

BİZ TÜRKİYE’Yİ YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da konuşma yaptı. Eşkinat; “Şu an sıcak havanın etkisi ile çok kalabalık gözükmesek de saat 9 gibi bu alan insan kalabalığı ile doluyor. İnsan kelimesini özellikle kullandım. Çünkü buradakiler gerçekten insan. Sıcaklığıyla, sevecenliğiyle, dostluğuyla sizi öyle bir bağrına basıyor ki bir daha onlardan ayrılmak da çok kolay olmuyor açıkçası. Biraz önce sevgili dernek başkanımın da söylediği gibi. Burada biz yurdumuzun her yöresinden ama horonla ama halayla ama zeybekle, ama çiftetelli ile biz Türkiye’yi yansıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

SÜLEYMANPAŞA’DA SADECE KARADENİZLİLER, SADECE TRAKYALILAR VE DİĞERLERİ YOK 

 

Eşkinat, Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların bir bütün olduğuna vurgulayarak; “Karadeniz kültürünü, yaşatan Süleymanpaşalılar ile gurur duyuyorum. Tıpkı başka kökenlerden gelenlerle olduğu gibi. Hepimiz farklı zamanlarda buraya gelmişiz. Kimimiz 10 yıl önce kimimiz 100 yıl önce. Burayı yurt edinmişiz. Ekmeğimizi burada kazanmışız. Doğmuşuz, doğurmuşuz ve birbirimiz ile kardeş olmuşuz, bir bütün olmuşuz. Süleymanpaşa’da sadece Karadenizliler, sadece Trakyalılar ve diğerleri yok bütün Türkiye var. Bu büyük ailenin bir unsuru olan Karadenizli hemşerilerim bir geleneği yaşatıyorlar. Kendi yayla kültürlerini yayla benzeri bir alanda her sene Trakya’ya tanıtıyorlar, anlatıyorlar.” dedi.

 

 BİRLİĞİNİZİ, BÜTÜNLÜĞÜNÜZÜ, DİRLİĞİNİZİ BOZMAYIN

 

Yayla Şenliklerinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi olarak önümüzdeki yıllarda da katkı vermeye devam edileceğini kaydetti. Eşkinat; “Bu güzel etkinlik için Karadeniz Mahallemizin muhtarı, dernek başkanı ve emek veren bütün insanlarına teşekkür ediyorum. Ama her şeyin ötesinde Çiçek bacımın başını çektiği kadın kolları. İnanılmaz bir güç. İşte kadının bu ülkede ne kadar güçlü olduğunu onlar burada yıllardır ispat ediyorlar. Emekleriyle çalışkanlıklarıyla onlar başımızın tacı. Birbirlerine sevgileri, saygıları, gelen misafirlere konukseverlikleri, kendi derneklerine katkıları, kadının erkeğin nasıl paydaşı olduğunu göstermeleri ve Türk Kadının örneği olarak ben kendisine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda biz yine sizlerle beraber olmaya daha da güzel etkinlikler hazırlamaya devam edeceğiz. Bizden ayrılmayın, bizle beraber kalın. Birliğinizi, bütünlüğünüzü, dirliğinizi bozmayın.” dedi. 

 

KARADENİZ İNSANININ EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ DE TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET ANLAYIŞINA SAHİP ÇIKMASI

 

Son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Karadenizli hemşerilerimiz çok uzun yıllardır Tekirdağ'da, bizlerle yaşıyor. Hem çalışkan, hem yardımsever, hem de merttir Karadeniz'in insanı.   Karadeniz insanının en önemli özelliği de tek vatan, tek bayrak, tek millet anlayışına sahip çıkmasıdır. Vatana olan bağları çok güçlüdür Karadenizli kardeşlerimin. Ben bu anlamda kendilerini kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm vatandaşlara hizmet götürmeye devam edeceğiz’’ dedi. Protokol konuşmalarının ardından 15. Yayla Şenliği’ne destek verenlere plaket verildi. Tören kadın kolları tarafından hazırlanan geleneksel lezzetlerin ikramı ile sona erdi.

 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10