Öğe: Vatandaş CHP'li belediyelerden memnun değil 

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe, Çerkezköy'deki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili se

Çerkezköy 2.07.2018 17:33:00 0
Öğe: Vatandaş CHP

AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe dün basın toplantısı gerçekleştirerek gündeme dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

 

“ADAY GÖSTERİLDİM”

 

Dün saat 09:30’da Çınar Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşma gerçekleştiren AK Parti 27.Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe “ Türkiye’de son 2 ayda gündem cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile geçti. Önümüzde de yerel seçimle ilgili bir gündem olacak. 24 Haziran genel seçimleri kararı alınması ile birlikte Tekirdağ’dan milletvekili aday adayı oldum. Sonrasında genel merkez bizi aday olarak görevlendirdi. 24 Haziran’a kadar diğer aday arkadaşlarımızla birlikte, Tekirdağ’daki tüm teşkilatlarla birlikte sahada çalıştık. Seçim sonuçlarının hem ülkemize hem Tekirdağ’ımıza hem ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her defasında bu seçimlerin çok önemli olduğunu dile getirdik. Her seçim önemlidir ama bu seçimde yönetim sisteminin değiştiği 16 Nisan’daki referandumun hayatımıza tesir ettiği bir seçimdi.Türkiye’nin 100 yılını ilgilendiren bir seçimdi. ‘yeter söz milletindir’ sözünü biz Pazar günü yaşadık. Biz o gün seçimlerde milletvekilliği seçimini yaptık ve aynı akşam hükümeti kuracak cumhurbaşkanını seçerek yetkilendirmiş olduk” diye konuştu. 

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ HALKIN TEVECCÜHÜNÜ ALDI”

 

Öğe “ Seçimlerin sonunda birinci turda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halkımızın büyük teveccühü ile seçilmiş oldu. İttifak içerisinde olduğumuz Cumhur ittifakı da mecliste çoğunluğu sağladı. Başka bir koalisyon arayışına gerek kalmadan Cumhur ittifakının milletvekili sayıları ile yeni hükümet de kurulacak. Bu hafta meclisteki yemin töreninin ardından hükümetin de açıklanması bekleniyor” dedi. 

 

“BEŞER SEFER İLÇELERDE ÇALIŞMA YAPTIK”

 

Milletvekili adaylığı dolayısıyla Çerkezköy dışında Tekirdağ’ın diğer ilçelerinin ne gibi sorunları olduğunu öğrendiklerini ifade eden Öğe “ Tüm aday arkadaşlarımız ile birlikte yaklaşık 5 sefer tüm ilçelerde çalışma yaptık. Tekirdağ’ın çok farklı sorunları olduğunu da tespit ettik. Çerkezköy genellikle sanayinin olduğu bir kent. Ama tarımın yoğun olduğu Şarköy, Hayrabolu, Malkara’nın sorunlarına da bizler daha geniş pencereden bakarak Çerkezköylü bir aday olarak oradaki farklı sorunları görmüş oldum. Bu bizim için bir nevi eğitim oldu adaylık süreci. Vatandaşları dinleyip bir kenara bırakmadık. Sorunların nasıl çözülebileceği noktasında her hafta toplantılar yaparak bunları konuştuk. Seçim sonucunda da ülkemizde birinci turda cumhurbaşkanımızın halkımız tarafından tercih edilmesi, Cumhur ittifakının seçilmesi ile seçim sonucu bizim beklediğimiz yönde sonuçlandı” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Çerkezköy’de seçimlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde tamamlandığını kaydeden Öğe “ Bu güvenliğin sağlanmasında başta emniyet mensuplarımıza, tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Özellikle sandık başına gidip oy kullanan vatandaşlarımıza, tercihleri ne olursa olsun vatandaşlık görevini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de de katılım oranı çok yüksekti. Bu da Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Avrupa’ya bir demokrasi dersi oldu. Diğer tüm siyasi partilere, onların sandık görevlilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

“SEÇİM SONUÇLARINDA GÖRMÜŞ OLDUK”

 

Abdullah Öğe “Hem Tekirdağ hem de Çerkezköy sonuçlarına baktığımızda aslında 2019 hedefleri içerisine koyduğumuz yerel belediye hedeflerimizin de bu seçim sonuçlarının da aslında bir aynası olduğunu görüyoruz. 2019’da hem Tekirdağ’da hem Çerkezköy’de hem de diğer ilçelerde teşkilatlarımız seçime hazır olarak her türlü çalışmasını yapıyor. Yerel belediyecilik anlamında hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin yaptığı hizmetlerden vatandaşlarımızın memnuniyetsiz olduklarını hem sahada hem de seçim sonuçlarında görmüş olduk” ifadelerini kullandı. 

 

“HER ZAMAN SEÇİME HAZIRIZ”

 

Bundan sonraki süreçte tüm ilçe teşkilatlarının yerel seçimlere hazırlık çalışmalarını yaptığını kaydeden Öğe “ Genel seçim kararı alınmadan önce yerel seçimle ilgili çalışmalar yürütülüyordu. Genel seçim kararı alınması ile birlikte o yönde çalışmalara devam edildi. Biz AK Parti olarak her zaman seçime hazırız” dedi. 

 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

 

Basın mensuplarının ‘Yeniden ilçe başkanlığına dönecek misiniz ? Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız ?” sorularını da cevaplayan Öğe” Çerkezköy’de ilçe başkanlığı ve milletvekilli adaylığı sürecinde kendi başıma karar almadım. Yaklaşık 4 yıl ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Ben teşkilatta her zaman; görev istenmez, görev verilir mantığıyla çalıştım. 4 yıllık ilçe başkanlığı görevimde teşkilatımızı hep AK Parti ve Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır olması için hareket ettik. Kurumsal, itibarlı, düzenli bir teşkilat olması için gayret ettim. Siyaset genel anlamda uzun soluklu bir görevdir. Ancak bireysel anlamda çok uzun dönemli hesaplar içerisinde olunması gerektiğine inanmıyorum. Görevler sizlere verilirse bunlara talip olmak gerekir. Belediye başkanlığı görevi için de önümüzdeki süreç ile ilgili bir karar vermiş değilim, zaten kendi başıma vereceğim bir karar değil. İlçe başkanlığı konusunda ise genel merkezin, teşkilatın içerisinden birini atayacağını inanıyorum ilçe başkanlığı için. Çerkezköy’e hizmet edecek insanların belediyeyi yönetmeye talip olması gerektiğine inanıyorum. Çerkezköy’ün sadece kaldırımını, yolunu, binalarını güzelleştirmekle Çerkezköy güzelleşmiyor. Çerkezköy’ün iyi ve liyakatli insanlardan oluşması gerekiyor, eğer değilse sadece kaldırımı yapmak güzelleştirmiyor, onlarda zaten yapılmıyor. Çerkezköy’ün geleceğine yön veriyorum diyen kişilerin artık değişmesi gerekiyor. Şimdiye kadar olan sonuçları görüyoruz. Çerkezköy’ün daha yaşanılabilir olması için, daha düzgün daha liyakatli insanlara ihtiyacımız var. Kaliteli bir şehircilik yok Çerkezköy’de. Çok da iyi bir şehir görünümünde değil. İsimler önemli değil ama ‘Çerkezköy’e yön veriyorum’ diyenler vardı, bunların değişmesi lazım” dedi. 

 

“İYİ PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞINI BEKLİYORDUK”

 

‘İYİ Parti’nin Tekirdağ’da milletvekili çıkaracağını düşünüyor muydunuz’ sorusu üzerine konuşan Öğe “ İYİ Parti’nin Tekirdağ’da milletvekili çıkaracağını bekliyordum. Çünkü zaman zaman yapılan anket çalışmalarında çıkarabileceği görülüyordu. İYİ Parti’ye özellikle Tekirdağ’ın batı kesiminde iyi bir ilgi olduğunu gördük” dedi. 

 

“FIRSATI TEKİRDAĞ DEĞERLENDİREMEDİ”

 

Basın mensuplarının ‘Çerkezköy ile diğer ilçeler arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bir yatırım farkı var mı ? sorusu üzerine konuşan Öğe “ Daha önceki basın açıklamamda TESKİ’nin ilçelere yaptığı yatırım oranlarını açıklamıştım. Kişi başına yıllık 274 TL yatırım yapmış, bazı ilçelerde ise bu rakam bin 500’lere çıkmıştır. Sahada gözlemlediğimiz vatandaşlarımız belediyelerin yapmadığı hizmetlerden şikayetçidir. Bu ilçelerin mağdur olduğunu da gördük. Kısacası Büyükşehir Belediye fırsatını Tekirdağ değerlendirememiştir. Bir ilçe az hizmet aldıysa, diğer de daha az almıştır” diye konuştu. 

 

“BELEDİYELERİ ALACAĞIZ”

 

‘Yerel seçimlerin erkene alınması gündemde. Tekirdağ’da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerini kazanabilecek mi ?‘ sorusuna “ Teşkilatlarımız seçimlerin yapılacağı tarihe göre hazırlıklarını yapmıştı zaten ’ diyerek cevaplayan Öğe “ Seçimler öne alınırsa da biz seçimlere hazırız. Böyle bir durum olursa değişiklik olmayacak. Tekirdağ’da 12-0 iddiasında bulunabiliriz ama en fazlasının olacağına inanıyorum. İlçelerde bu beş dönemlik zamanda CHP’li belediyelerden vatandaşların memnun olmadığı görülüyor. Ben birçok ilçede AK Partili belediyelerin geleceğine inanıyorum. Çalışmalarımızda belediyenin hizmetlerinden memnun olan birisi ile karşılaşmadık. Daha önce kaybedilen belediyelerin geri alınacağını ve üstüne de diğer belediyelerin AK Parti’yi tercih edeceğine inancım sonsuzdur. Önemli olan ilçe belediyeleri değil, Büyükşehir belediyesinin AK Partili olmasıdır. İnşallah oda olacaktır. AK Partili Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin Tekirdağ’a daha faydalı olacağına inanıyorum. Hedefimiz üç beş demiyoruz. 11 belediye ve Büyükşehir Belediyesini AK Parti belediyeciliğine kavuşturacağız” dedi. 

 

YORUMDA BULUNMAYACAĞIM

 

Çerkezköy’de AK Parti’den 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’in eleştirilerinin hatırlatılması üzerine konuşan Abdullah Öğe “Ben 4 yıl boyunca ilçe başkanlığı dönemimde önceki dönem belediye başkanları hakkında yorumda bulunmadım. Ben bu konuda partimin prensiplerine uyan birisiyim. Bundan sonra da bulunmayacağım. Beklediğiniz cevap olmayabilir ama bir faydası olmayacaktır. Bunu sosyal medyadan yapacak birisi de değilim. Kimin hizmeti varsa hizmeti için de teşekkür ederiz, hizmet yoksa da keşke hizmet yapsaydı deriz. Çok yorum yapmak istemiyorum” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10