Meclis beş gündemle toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Dört gündem maddesinin komisyonlara havale edildiği topla

Çerkezköy 2.07.2018 19:21:00 0
Meclis beş gündemle toplandı

Toplantı öncesi sunulan bir önerge görüşülerek gündeme eklenirken, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

 

Toplantının ilk gündem maddesinde İstasyon Mahallesi 804 ada 11 nolu parselde bulunan 130 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 1527 ada 1 nolu parselde bulunan 139.18 metrekarelik belediye hissesi ve Kapaklı Karaağaç Mahallesi 421 ada 20 nolu parselde bulunan 4.47 metrekarelik belediye hissesinin satılması maddesi görüşülüp İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 759 ada 2 parselde bulunan arsa ve Veliköy’de bulunan 250 metrekarelik dükkanın ihale ile satışı için daha önce alınan kararda metrekareleri sehven yanlış yazıldığı için arsaların satılması konusunda yeniden karar alınması için Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilirken, gündemin bir diğer maddesinde 13-16 Temmuz tarihlerinde Portekiz’in Lizbon şehrinde yapılacak olan Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası’na katılacak Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Furkan Memiş’in yol ve konaklama masraflarının Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanması talebi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

“DÜZENLİ ÖDEME YAPILIYOR”

 

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 1 parselde yapacağı Çerkezköy Vergi Dairesi inşaatı için Çerkezköy Belediyesi’ne ait 189 metrekare ilave yer talebi görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili görüş bildiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy Belediyesinin Vergi dairesine geçmiş yıllardan borcu var ve her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor.

 

 

189 metrekare yere karşılık, Çerkezköy Belediyesi’nin Vergi Dairesi’ne olan borcundan yerin bedeli kadar mahsuplaşması kararı yerinde olacaktır” diye konuştu. Bu öneri Belediye Meclis Üyeleri tarafından da yerinde bulunurken, ilgili gündem maddesi ise İmar ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

 

15 MECLİS ÜYESİ KATILACAK

 

 

Gündemin son maddesinde ise Mahalli İdareler Hizmet Derneği tarafından 6-11 Ağustos tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek seminere bazı Belediye Meclis Üyelerinin katılım talebi görüşülürken, 6-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen İmar Şehircilik ve Belediye Hizmetleri İnceleme Gezisine meclis üyeleri Uğur Erem, Ayfer Dönmez, Rağbet Erol, Nedim Yılancı, Ali Çalışkan, Necmettin Çınar, Serdar Ürkmez, Yüksel Sevil, Ayhan Çitil, Ahmet Çetin, Melek Şen, Dilaver Burak, Seyithan Caferoğlu, Nevzat Teker ve Hasan Sakallı’nın katılması oybirliği ile  kabul edildi.

 

 

MECLİS İKİNCİ OTURUMU CUMA GÜNÜ YAPACAK

 

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Çitil “24 Haziran seçimleri ülkemize hayırlı olsun. Ülkemizde haiz olaylar yaşandı. Çocuk istismarlarına dikkat çekmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde ülke olarak büyük bir acı yaşadık. Pkklıların, polisimize ve askerimize kurşun sıkanların, çocuklarımızı katledenlerin, 15 Temmuz’da vatanımıza kurşun sıkanların idam edilmesini talep ediyorum” diye konuştu. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere Çarşamba günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

 

Haber / SEYİT SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10