Öztrak: Ulusal yas ilan edilmeli 

Muratlı ile Çorlu arasında bulunan Sarılar mevkiinde önceki gün akşam yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 24 kişi hayatını kaybederken 318 kişi de yaralandı.  TekirdaÄ?

Çorlu 9.07.2018 18:45:00 0
Öztrak: Ulusal yas ilan edilmeli 

BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Dün saat 15:00’da Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan basın toplantısına CHP Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katıldı. 

 

TRAKYA İNSANINDAKİ BU YARDIMLAŞMA DUYGUSU ÖNEMLİDİR

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak;"8 Temmuz 2018 Pazar günü hepimizi derinden yaralayan, elim bir kaza sonucunda acı bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz’’ dedi. Bu kaza da göstermiştir ki, bu tür durumlar ihmale, ertelemeye gelmez diyen Albayrak; ‘’Bu olay bizleri derinden sarstı ancak böylesi olaylarda halkımızın kaynaşmasının, birbiriyle yardımlaşmasının gururunu yaşadık. Çorlu ilçemizdeki hastanelerin yaralılar için kan vermek isteyen vatandaşlarımızla dolup taşması, bizleri memnun etti. Trakya insanındaki bu yardımlaşma duygusu önemlidir. Hayatını kaybedenlerin acısını en derinden yaşadık. Rabbim bir daha böyle facialar yaşatmasın bizlere. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Muratlı Belediyesi ve Ergene Belediyesi olarak, olay mahalline yakın belediyeler olarak olayın başından beri içinde olduk. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın." Açıklamasında bulundu. 

 

ULUSAL YAS İLAN EDİLMELİ 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da; "Son derece üzücü bir kaza. Ailelerimizin ve ülkemizin yaraları çok yeni. Bu sabah düzenlenen basın toplantısında ulaştırma bakanının açıklamalarına baktığım zaman Çorlu’da yaşanan bu meseleyi büyük ölçüde yağışlara bağladığını görüyorum. Bu bölgeye en yakın ölçüm istasyonlarından biri Çorlu Meteoroloji İstasyonu. Bu istasyonun analizlerine göre baktığımız zaman, bu bölgede meydana gelen yağışlar 7 yılda bir görülmesi mümkün olan yağışlar. Bu yol standartlarının belirlenmesinde aslında 500 yıllık debilere bakılması lazım. Yani 7 yılda bir tekerrür eden bir yağışın gerekçe olarak bu doğal afetin öne sürülmesini ben burada çok doğru bulmuyorum. Bunun araştırması yapılacaktır. Biz de yapılacak olanların takipçisi olacağız. Ama çok açık burada görüyoruz bu hattın bakım onarımı ile ilgilide menfezlerde ciddi sıkıntıların olduğu  yönündedir. Örneğin 2013 yılında yapılan bir ihaleye baktığımızda sarılar köyündeki menfezlerin bu ihale kapsamında olmadığını görüyoruz" dedi. Faik Öztrak sözlerine ulusal yas ilan edilmesinde yarar gördüğünü belirterek son verdi.

 

"SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dilediğini belirterek kaza ile ilgili yürütülen soruşturmasının takipçi olacaklarını kaydederken CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de "Bugün çok üzgünüz. Türkiye'nin kalbi bizimle' Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Elbette ki olay vuku bulduktan sonra hızlıca müdahale edelim fakat buradaki asıl amaç böylesi kazaları önlemektir. Fıtrat diyerek sorumluluktan kaçmak çözüm değil. Bu işleri denetlemeyenler öz eleştiri yapmalı. Kazanın nedenleri ve sorumlular ortaya çıkmadığı sürece bu olay son olmayacak. Biz sorumluların ortaya çıkması için en gerekiyorsa yapacağız" dedi.

DERİNDEN SARSILDIK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek dün olduğu gibi bugün de dayanışmaya devam edeceklerini bu kaza ile derinden sarsıldıklarını belirttiler. Basın toplantısında son konuşma Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından yapıldı. Sarıkurt konuşmasında "Bugün çok acı gördük. Bazen sözler hissettiklerimizi anlatmaya yeterli olmuyor. Milletimizin başı sağolsun" dedi. Basın toplantısı yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının son gelişmeler ve kaza ile yürütülen çalışmalar hakkındaki sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10