Yüceer ile Girgin de destek verdi

Türk Metal Sendikası tarafından Aygün Alüminyum'da yetki almak için geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na müracaat edilmesinin ardından sendikalı oldukları ge

Çorlu 11.07.2018 17:48:00 0
Yüceer ile Girgin de destek verdi

HUKUKSAL YOLLARA BAŞVURDUK

Aygün Alüminyum önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Burada bundan böyle Türk Metal bayrağı dalgalanacak. Ama işveren tarafı hazımsızlık yaparak 12 işçimizi işten çıkardı. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Çıkarılan arkadaşlarımız için bütün hukuksal yollara başvurduk. Çıkarılan bütün kardeşlerimiz bundan sonra Türk Metal Sendikası’nın ailesidir. Haklarımızı seve seve verecekler yada söke söke alacağız.Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” dedi.

 HAK MÜCEDELENİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM

Koçak’ın ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin işçinin yanında olduklarını belirterek, “Nerede hak mücadelesi varsa işçinin yanındayım ve burada olmamız gerektiğinin farkındayım. Hiçbir mücadele karşılıksız kalmaz. Hak mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Asla ve asla birliğinizi beraberliğinizi bozmayınız. Sendikalara üye olmak serbesttir. İnsanın akciğeri nasıl nefes alıp vermesini sağlıyorsa demokrasinin de akciğeri sendikalar sivil toplum örgütleridir. Nerede bir hak varsa saygılı olan bütün kurumlarımıza bizde saygılıyız. Bir iş yerinde sendika varsa ne olur bir işçi evine giderken gönlü kafası rahat olur. Güvenceli bir işte çalıştığından dolayı kendine güvenir. İçi huzurlu olur bu huzur nereye yansır iş yerine yansır sendikalı bir iş yeri her zaman toplumda iş veren açısından prestij sağlar. Özellikle Aygün işverenin bunun farkına varmasını istiyoruz. İşçilerin hakkına saygılı olmaya anayasal haklarını kullandıkları için onlara saygı göstermeye davet ediyoruz. Kesinlikle başaracağınıza inanıyoruz. Mücadeleniz mücadelemizdir” dedi.

ALIN TERİ MÜCADELESİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

 CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de, alın teri mücadelesinin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Biz burada istiyoruz ki mutlu olalım, istiyoruz ki huzurlu olalım, istiyoruz ki üretelim ürettiğimiz kadar alın terimizin karşılığını alalım. Elbette ki mücadeleniz haklı. Burada herkesin tek bir derdi var ekmek mücadelesi. Alın terinin verdiği emeğin karşılığını istiyor. Birilerinin huzur içinde evinde yaşarken birilerinin alın terinin sömürülmesi değil. O yüzden ben diyorum ki burada hepimizin tek bir amacı var alın teri ve biz bunun mücadelesinin her zaman yanındayız. İşçi ve emekçinin hakkını araması milli güvenliğe tehdit oluşturuyor da o fabrika sahibinin, iş verenin işçinin hakkını vermemesi neden milli güvenlik tehdidi oluşturmuyor. Asıl milli güvenliğe tehdit oluşturan bu. Yolunuz açık olsun. Yaşasın emek mücadelesi “dedi. Yapılan konuşmalar sırasında Sendika üyeleri ,“İşte başkan işte sendika “,“Yaşasın onurlu mücadelemiz ““Baskılar bizi yıldıramaz”,“İşçiyiz, haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

 

 

Haber/Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10