''345 personel, 232 araç ve iş makinesi görev yaptı''

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 8 Temmuz Pazar günü Muratlı ile Çorlu arasında Sarılar mevkiinde meydana gelen tren kazası ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.?

Tekirdağ 11.07.2018 18:27:00 0

 

26 HİZMET GRUBU FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Yapılan YAZILI açıklamada; "Uzunköprü-Halkalı arasında 5 vagon 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 no’lu Trenin Balaban-Çorlu arası KM 162 de saat 17:30 sularında dizide bulunan 5 vagonu raydan çıkarak devrilmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezinden alınan tren kazası ihbarı üzerine; Valilik Makamı (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) tarafından Afad-Sağlık, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Belediye, TESKİ, TCDD Ve Askeri Birlikler, Çevre illerden Arama ve Kurtarma ekipleri, STK Arama ve Kurtarma Ekipleri ile tüm Arama ve Kurtarma imkân ve kabiliyetleri acil kodu ile Başkanlık AFAD Koordinasyonunda olay bölgesine sevk edilmiştir. Bununla birlikte; Valimiz sayın Mehmet Ceylan’ın talimatı üzerine Çorlu Kaymakamlığında Afet ve Acil Durum Yönetiminden sorumlu Vali yardımcısı Tayyar Şaşmaz Başkanlığında kriz merkezi oluşturularak TAMP Planı kapsamında 26 hizmet grubu faaliyete geçirilmiştir" ifadelerini kullandı. Kazanın meydana geldiği olay bölgesine, normal araçlarla ulaşma imkânı bulunmadığını belirten AFAD, "Tahliye çalışmalarını yapmak üzere sağlık bakanlığından 1 ve Askeri birliklerden 4 adet Arama ve Kurtarma Helikopteri sevk edilmiş, Ayrıca kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere olay bölgesine takviye arama ve kurtarma ekibi, paletli ağır iş makinaları, kurtarma araçları, ağır yük kaldırıcı vinçler ve lüzumlu diğer araç ve gereçler sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma çalışmalarında 345 personel, 232 araç ve iş makinesi görev yapmıştır" denildi. 

283 KAZAZEDE TEDAVİ EDİLEREK TABURCU EDİLDİ

Yapılan çalışmalar neticesinde, 318 kazazede kara ve hava yoluyla bölge hastanelerine sevk edildiği ifade edilen açıklamada; "283 kazazede tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 9 Temmuz 2018 tarihi itibari ile 45 kazazedenin tedavilerine halen devam edilmektedir. Yaşanan bu elim kaza sonucu 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan ve tedavisi devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10