Kazaya ilişkin son değerlendirme AFAD'dan geldi

Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin, Çorlu İlçesi Sarılar mevkiinde yaptığı elim kaza için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum(AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından değerlendirm

Çorlu 19.07.2018 16:15:00 0
Kazaya ilişkin son değerlendirme AFAD

AFAD, yapılan toplantının amacının ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek ve Türkiye Afet Müdahale Planı hizmet grupları tarafından yapılan müdahale hizmetlerini değerlendirmek olduğunu bildirdi. Toplantıya İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Müdahale Dairesi Başkanı Abdülkadir TEZCAN, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) 1. Bölge Müdür Yardımcısı Levent Meriçli ve İstanbul AFAD Birlik Müdürü Tezcan Bucan ve 26 hizmet grubu temsilcileri katıldı.

 

 

2 OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

Toplantı iki oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda kazanın nasıl meydana geldiği ve yapılan müdahale çalışmalarına ilişkin sunum yapıldı. Sunum sonrası ise AFAD’ın kaza sonrası verdiği tepki ve müdahale süreci ele alındı. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki TAMP ekiplerinin kaza sonrası yürüttüğü kurtarma çalışmaları üzerinde duruldu.

 

 

MÜZAKERELERDE BULUNULDU

 

 

Toplantının 2. oturumunda ise hizmet gruplarının müdahale ile ilgili görüş ve önerilerine de yer verilerek olay yeri yönetimi,  sevk ve koordinasyon, birimler arasındaki ihbar, haber alma ve bilgi akışı konularında müzakerelerde bulunuldu.  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol toplantı sonucundaki değerlendirmelerini dile getirerek toplantıya son verdi.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ

  

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10