O iddialara cevap gecikmedi

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuğlalı Park'ta yapılan otopark çalışmaları kapsamında, ağaçların katledildiğini il

Tekirdağ 23.07.2018 15:01:00 0
O iddialara cevap gecikmedi

Ak Parti İl Başkanlığı’na ait sosyal medya hesabından konu ile ilgili videolu açıklamada bulunan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, ‘’Çay bahçelerinin ve onlarca yaşındaki ağaçların olduğu tuğlalı parktan gördüğünüz alan meydana çıkmış. Gece yapılan operasyonla bütün o meydandaki ağaçlar kesilmiş, onlarca yaşındaki ağaçlardan eser kalmamış. Neden bu ağaçlar bu şekilde telef edildi bilmiyoruz. Bu bölgede otopark ihtiyacının olduğunu defalarca kez söylemiştik. Eski yıkılan büyükşehir belediye binasının veya Tekirdağ belediye binasının yerine yeni otopark yapılmasını defalarca söylemiştik’’ dedi.

 

 

BU YAPTIĞINIZ ÇALIŞMA İLE RESMEN AĞAÇ KATLİAMI YAPMIŞSINIZ

 

 

Katliamla yapılan bu inşaatı çok doğru bulmadıklarını kaydeden Yüksel; ’’  Görüyoruz ki ağaçların en canlı olduğu an kesilmişler. Bu videodan sonra büyük ihtimal söküldü, taşındı diyecekler. Ama burası çiftçi, tarım bölgesi Sayın Kadir Albayrak hangi ağacın hangi dönemde budanacağını, taşınacağını Tekirdağ halkı çok iyi biliyor. Bu yaptığınız çalışma ile resmen ağaç katliamı yapmışsınız. Bir şeyi yaparken yıkmakta üstünüze yok. Yaptığınız işi de maalesef beceremiyorsunuz. Ben Tekirdağ’daki hemşerilerim adına sizleri kınıyorum. Yapılan bu çalışmada inşallah büyükşehir belediyenizdeki yarım kalan işleriniz gibi olmaz. En azından burada çarşı esnafımızı rahatlatacak bir otopark yaparsınız. Ama çok acil bu konuyla ilgili sizden açıklama bekliyoruz’’ açıklamasında bulundu.

 

 

HİÇBİR ARAŞTIRMA YAPMADAN, FİKİR İLERİ SÜREBİLDİĞİNİN BELGESİ

 

 

Cüneyt Yüksel’in iddiaları üzerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama gecikmedi. Yapılan açıklamada Yüksel’in yaptığı açıklamada idareyi karalamak maksadıyla taraflı ve tamamen gerçekdışı beyanlara yer verdiği kaydedildi. İhalenin iptal nedeninin; müteahhidin zarar etmesi değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankası tarafından, söz konusu müteahhide 8 ay boyunca hak ediş ödenmesinin yapılmaması, sonraki süreçte de ödemelerin yapılması hususunda belirsizlik olması ve yine bir kamu kurumu olan Kamu İhale Kurumu'nun bu durumu mücbir sebep sayarak ihalenin iptal edilmesine neden olması olduğu ifade edilen açıklamada; ‘’ Sayın Yüksel tarafından, " ...yolu, izi, ulaşımı, alt yapısı olmayan bir yerde, iş bilmez yönetim tarafından yapıldığı" iddiası; konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunun ve hiçbir araştırma yapmadan, fikir ileri sürebildiğinin belgesidir’’ denildi.

 

 

DOĞRU BİR TERCİH

 

 

Söz konusu arazinin; 04.07.2001 tarihli Tekirdağ Belediye Meclisi kararı ile belediye başkanlığı yapılmak üzere hizmet alanı olarak ayrılmış bir arazi olduğu ifade edilen açıklamada; ‘’Yine hemen yanında, Valilik, TESKİ, Kültür Merkezi, Camii, Okul, Türk Telekom Hizmet Binası vb. kamu hizmetine ayrılmış ve birbiriyle bağlantılı devasa büyüklükte kent parkları bulunmaktadır. 2 adet okul inşaatı Valilik tarafından aynı bölgede başlamış bulunmaktadır.  Yine 1 adet camiinin inşaatına belediye hizmet binası yanında başlanmıştır. Söz konusu arazinin yıllar önce imar planlarında ikinci bir şehir merkezi olarak seçilmesi; kentin planlı bir alanda büyümesi ve eski kent merkezinde araç ve insan trafiğini azaltacağından doğru bir tercihtir’’ denildi.

 

 

 

BİLİMSELLİKTEN UZAK OBJEKTİF OLMAYAN DEĞERLENDİRMELER

 

 

Nüfusun kısa sürede 2-3 katına çıkabileceği öngörülen hiçbir modern şehirde merkezdeki eski yapılar yıkılarak yerine insan ve araç trafiğini arttıracak, trafiği kilitleyecek yapıların yapılmaması gerektiği belirtilen açıklamada; ‘’Belediyemiz çağdaş, insan odaklı belediyeciliğin gereği olarak daha önceki planlarda alınan kararların gereğini yapmış ve yapacaktır. Çağdaş modern yapılar, kent parkları, belediye hizmeti alan insanlarımızın yaşam kalitesini arttıran ve yaşam tarzını oluşturan örnek yapılardır. Yapı grupları, fonksiyonları, işlevleri ve yapı malzemeleri farklı binaları, eşdeğer kabul edip kıyaslama yapmak ve yüzde 60 daha fazla bir maliyetle yapılıyor sonucu çıkarmak yapı sektöründen haberdar olmayan kişilerin bilimsellikten uzak objektif olmayan değerlendirmeleridir’’ denilmelidir.

 

         

SUÇLAMANIN HİÇBİR HAKLI DAYANAĞI BULUNMAMAKTA

 

 

Ülke şartlarında döviz, enflasyon ve inşaat maliyetlerindeki anormal artışlar nedeniyle yapım işleri ihaleleri uygulamaları yönetmeliğinin 11. maddesi 3. bendine göre yaklaşık maliyetin güncellenerek yeniden ihaleye çıkıldığı ifade edilen açıklamada; ‘’Hizmet binası, meydan ve meydan altı otopark ve çevre düzenlenmesi yapım işinin yaklaşık maliyetinin güncellenmesi ve yeni fiyatlar ile ihaleye çıkılmasının ek mali yük getirdiği açıktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankasınca kredinin kullanımının durdurulması İdaremizi ve dolayısı ile kamuyu zarara uğratmıştır. İdaremizin inisiyatifi dışında gelişen bu durum sebebiyle; idaremizi ve yöneticilerini suçlamanın hiçbir haklı dayanağı bulunmamaktadır’’ açıklamasın bulunuldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10