Başkan Akay basın mensuplarını ağırladı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan yazılı ve görsel medya çalışanlarını öğle yemeğinde ağırlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Va

Çerkezköy 24.07.2018 21:18:00 0
Başkan Akay basın mensuplarını ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarını öğle yemeğinde ağırladı. Dün saat 12:00’da TokoçinRastaurant’ta düzenlenen öğle yemeğine Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan yazılı ve görsel medya çalışanları katıldı.

 

 

GÜNLERİNİ KUTLADI

 

 

Yemeğin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Akay, yerel basında görev yapmanın çok zor ve zanaat gerektiren bir iş olduğunu, basın emekçilerinin çok zor şartlar altında kamu görevlerini ifade ettiklerini dile getirerek, “Zor şartlar altında kamu adına hep beraber görev yapıyoruz. İyi günde, kötü günde halkımıza doğruyu anlatmaya çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bir de gazetecilik yapmanın zor olduğu süreçleri yaşıyoruz. Bu zor süreçlerde, bu zor zamanlarda görev yapan tüm arkadaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

 

 

“KAMU MENFAATİNİ  GÖZETMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ”

 

 

Akay “Çerkezköy’de he beraber kamu menfaatini gözetmekle yükümlüyüz. Sizler sahada vatandaşı bilgilendirme vazifesini yerine getiriyorsunuz. Bizler de vatandaşlarımıza hizmet etme görevini yerine getiriyoruz. Dolayısı ile hep beraber Çerkezköy’ümüzü daha güzel günlere, daha güzel yarınlara kavuşturmak için çaba gösteriyoruz. Zaman zaman eleştirel de olsa birbirimizin eksiklerimizi Çerkezköy’ün menfaatine olacak şekilde haberler yaptınız. Bu zor şartlarda bu görevi yerine getiren tüm arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum” şeklinde konuştu. Akay, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

“SPORUN HER DALINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Çerkezköy’de sporla alakalı son yıllarda büyük gelişme kaydettiklerini ifade eden Akay; "Sporun her dalı için söylüyorum. Şu an önemseyemediğimiz masa tenisinde bile Çerkezköy’de Türkiye şampiyonları var. Belki kimsenin haberi yok. Çerkezköy’de bugün kız basketbol takımı, tekvando takımları, karate branşlarında gençler, güreşle ciddi anlamda uğraşan gençler var. Çerkezköy Belediyesi, spor ve sporcuya büyük bir fedakarlık göstererek, sahip çıkmak anlayışıyla hareket etti’’ dedi.

 

 

“HERKESİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

 

 

Önem verilen spor branşlarından bir tanesinin de futbol olduğunu ifade eden Akay; ‘’ 4 yıldan beri Çerkezköy’ün üst liginde oynayan Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’ne elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalıştık. Bu son sene de Çerkezköy 1911 Spor Kulübü Bal Ligi’ni 2’nci bitirdi. Yeniden bu sene Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek. Diğer taraftan Süper Amatör Ligi’nde oynayan Çerkezköy Doğanspor Kulübü var. Sezonun sonunda kulüp yöneticilerine artık bu iki kulübün birleşmesi gerektiğini söyledim. Ancak bu sadece Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile olacak bir mesele değil. Yani birleşen bu takımı Çerkezköy’ün takımı haline getirmek için herkesin de buna sahip çıkıyor olması lazım. Çerkezköy’deki bütün işletme sahiplerinin, esnafın, sanayicinin, kamunun elinden geldiğince maddi manevi desteğini tutması ve bir Çerkezköy takımının oluşması lazım’’ dedi.

 

 

“FUTBOL SAHASI ALT YAPISI YOK”

 

 

Bu sıkıntının temel sebebinin Çerkezköy’de bir futbol sahasının bulunmaması olduğunu kaydeden Akay, destek vermek isteyen vatandaşların Kapaklı sınırlarında bulunan Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu'nada gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Çerkezköy’de futbol sahası ile ilgili alt yapının olmadığını kaydeden Akay; "Veliköy’de bir futbol sahamız var. Kızılpınar’daki futbol sahasının olduğu yere 2 okul yaptılar Allah razı olsun. 29 Ekim Spor Kompleksi’nin yanına spor futbol sahası yaptık. Ancak  yetersiz. Çerkezköy’de bir sürü spor kulübü var. Çerkezköy’ün takımına sahip çıkması için ilçe sınırlarında da bu maçların oynanıyor olması lazım. Bunu ortaya çıkaramıyoruz. Çünkü maçlar kendi ilçe sınırlarımızda oynanmadığı için seyirci ulaşımı yok’’ diye konuştu.

 

 

“BİR ARPA BOYu YOL ALAMADIK”

 

 

Çerkezköy Belediyesi’nin ve yerel yönetimlerin spor alanları açmaya çalıştıklarını kaydeden Akay; "Bunun bir sürü örneğini sayarım. Siz de bunun farkındasınızdır. Çerkezköy’ün futbol sahası yapabilecek bir tane yeri var. Ve bunu göreve geldiğimden bugüne Tekirdağ Spor İl Müdürü ile konuştum. Maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Çerkezköy’e 4 yıldan beri yapılmaya çalışılan gençlik merkezi tamamlanmadı. Bitecek artık sona gelindi” açıklamasında bulundu.

 

 

“ORTADA GÖRDÜĞÜMÜZ HİÇBİRŞEY YOK”

 

 

Çerkezköy’de maç yapabilecek bir tane futbol sahasının olduğunu ve bunun alakalı zemin iyileştirme, düzenleme çalışmaları yaptıklarını kaydeden Akay; "Yatırım yapılması için önünde hiçbir engel yok. Bundan 1-2 ay evvel seçim döneminde Çerkezköy’e Spor Bakanı geldi. Geldiğinde Çerkezköy’e futbol sahası yapacağız dediler. Hatta hızı alamadılar yüzme havuzu yapacağız dediler. Yani kör göze parmak sokmak derler ya o hesap. Büyükşehir Belediyesi 10 milyon bedelle Çerkezköy Belediyesi’nin yerini teslim ettiği yere havuz inşaatını sürdürüyor. İnşallah sene sonunda açacağız. Çerkezköy’de yerel yönetim bir yüzme havuzu yaptırdı. Bunu görmezden gelerek senin de bir yüzme havuzu yaptıracağım gibi bir yarışa girmene yok. Yer orada hazır. Madem yatırım yapmaya niyetin var, git orda yeri hazırlamışız. Maalesef bunlar seçim malzemesi yapılıyor. Ortada gördüğümüz hiçbir şey yok’’ dedi. 

 

 

“İKİ KULÜBÜN BİRLEŞMESİNİ İSTERİM”

 

 

Akay; ‘’Futbol sahası bugün Çerkezköy’de olsaydı Çerkezköy 1991 Spor Kulübünü de diğer kulüpleri de Çerkezköy’ün 3. Lig'e çıkma hedefini çok daha somut olarak konuşabilirdik. Maalesef bunlar gerçekleşmedi. Çerkezköy 1911 Spor Kulübü ve Çerkezköy Doğanspor Kulübü’nün birleşmesi ile alakalı kendi fikrimi arkadaşlarla paylaştım. 4 yıldır Çerkezköy Belediyesi elinden geldiğince bu yardımları sağlıyor. Ama bu artık böyle yürümez dedim. İki kulübü birleştirelim, bir yandan Süper Amatör Ligi’nde bir takım bir yandan da Bal Ligi’nde bir takıma gerek yok. Birleşin Bal Ligi’nde bütün gücünüzü ortaya koyun. Bu takımları birleştirir, yöneticilerle bir araya gelirseniz ve bunu artık sahaya da yayarsanız biz yine işin ucunu bıraktık demeyiz. Muhtemelen de birleşme safhasına geldiler diye biliyorum. Eğer bileşirlerse biz de o güç birleşmesinin ucundan tutarız. Yok birleşmeyiz biz ayrı dünyalarda takılacağız derlerse herkese hayırlı ligler dileyeceğim o kadar. Ve ben inanıyorum Çerkezköy 1991 Spor Kulübü de Çerkezköy Doğanspor Kulübü de birleşecek ve Çerkezköy de takımına sahip çıkacak inşallah. Çerkezköy halkının bir tarafından tutarak sahip çıkması lazım ki başarı gelsin’’ dedi. 

 

 

“YÜZME KULÜBÜ AÇACAĞIZ”

 

 

Çerkezköy’de yüzme kurslarına yoğun ilgi olduğunu kaydeden Akay, gelecek dönemlerde yüzme kulüplerinin açılacağı müjdesini verdi. Akay “İşletmeyi hep beraber kulüplerle birlikte bir şekil aldıracağız. Çorlu’da bunun örneği var. O örnekten de yola çıkıyoruz. Ancak işin sonunu görsek başlayacağız ama daha işin sonunu göremedik. İşler biraz yavaş ilerliyor. İnşallah sene sonunda hizmete sunulacak. Çatı aşamasına geldi şu anda yüzme havuzu. Çatısı kapanırsa önümüzdeki sene yaz okullarını orada yaparız inşallah. Yaz okulları 1’inci yaş grubu 3 haftalık süre geçen hafta cuma günü bitti. Bu hafta boşluğumuz var. Önümüzdeki diğer yaş grupları da başlıyor. Toplam öğrenci sayımız da bin 900’ü buldu. Bunun en az bin 100 tanesi yüzme dersini seçen öğrenciler. Öğrencilerin yüzmeye ciddi bir eğilimi var. Çerkezköy’de bu sayı her yaz artıyor. İnşallah seneye imkanlar daha iyi olacak’’ dedi.

 

 

KENT PARK PROJESİNİN 2’İNCİ ETABI BAŞLADI

 

 

Kent Park Projesi’nin 2’nci etabı hakkında da bilgi veren Akay; ‘’ Kent Park 2. Etap eski pazarın kurulduğu alanda yer teslimi yapıldı iş başladı. Yaklaşık 2 hafta oldu zaten işi teslim etmek zorundaydık. Yaklaşık 8 milyonluk bir yatırımla işe başlandı. Muhtemelen 120 gün Ekim-Kasım gibi işi sonlandıracağız. Adnan Kahveci Parkı 1’inci etap tamamlanmıştı. Şimdi pazar yerinin yan tarafındaki o alan da tamamlanıp Adnan Kahveci Parkı ile birleşecek ve Kent Park 1-2 olmak üzere orası tamamlanacak.  Bizde Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2 buçuk milyonluk bir yatırımla Pınarça Deresi'nin Kent Park'ın bitiminden başlayacak Uğurlu Sokak’ın iki tarafı ile beraber Fatih Camii’ne kadar olan iki yanını ihale ettik’’ dedi.

 

 

“BUNLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

 

 

Çerkezköy'de insanların sokağa çıkmak gibi bir eksikliği olduğunu dile getiren Akay, "Çerkezköy'de yeşil alanlar da, parklar da geçmişte bu alanlar maalesef bakılmayan alanlardı. Şimdi bir parkı ortaya çıkardığınız zaman, eskiden çoğu yer otluktu şimdi çoluk çocuk ailenin tamamı parklarda zaman geçiriyor. Şimdi bizim bu eksikliği tamamladığımızı görüyorum yaptığımız çalışmalarla. Buradaki en önemli işlerden diğeri vatandaşın zaten dar gelirli bir işçi olması ve dolayısıyla bu insanlarında o yaşadığı alanda bir bardak çayı içebilme rahatlığı olması lazım. Çerkezköy'de bir kaç noktaya biz bunları kurduk. İşletmesine başlayamadık o konuda eksik kaldık. Ancak çalışmalarımız tamamlandıktan sonra şuan Adnan Kahveci Parkı olan 2. etabın olduğu yere de konacak. Bir kaç nokta daha belirleyeceğiz ve bunları önümüzdeki yaz ya da bahar kısmet olursa bunları değerlendireceğiz. O noktada insanların tedirginliği var. 3-4 liraya herkesin oturup çay içme şansı yok" dedi.

 

 

“DÜĞÜN SALONLARI YETERSİZ”

 

 

Sokak düğünlerinin gece geç saatlere kadar sürdüğünün ve ses açısından vatandaşlar için sorun yarattığının dile getirilmesi üzerine bir açıklamada bulunan Vahap Akay, "Çerkezköy'ün düğün salonu sayısı belli. Vatandaş bu düğünü bir yerde yapacak. Burada ki tek eksikliğimiz sesi biraz kontrol etmemiz lazım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı yetkisinde ancak ses ile alakalı yetkiyi onlar bize önerdi, bizde kabuk ettik. Ama bunlar için bazı alt yapılar lazım. Personel eğitimine gönderiyoruz. Bazı cihazlarımız var onları alacağız sadece sokak düğünleri ile alakalı değil herhangi bir yerde gürültü var ses var belediyenin yetkisi yok. Ama Eylül ayından sonra yetkimiz olacak. Bu yetkileri kullanmaya başlayacağız. Yani vatandaşın ilk kapı olarak belediyeyi görmesi çok normal. Sorumluluğun olsa da olmasa da vatandaş haklı olarak beklentiye giriyor. Ancak şuanda bizim sokak düğünleri ile alakalı zaten bir adımımız olmuştu. Çerkezköy'ün belli noktalarındaki park alanları  düğün salonu halindeyken bütün etraf bundan şikayetçiydi. Biz şöyle bir kriter getirdik. Örneğin, İstasyon Mahallesi Martı Sokak'ta oturan bir vatandaş için Martı Sokak'ta düğün yapmasına izin verdik. O taraftaki mahalle sakinleri komşuları davet edilir bir gece olsun o kahır komşu olarak çekilir dedik. Belli bir noktada değil bu tabi ikamet adresine göre bu kriteri getirdik. Bundan sonraki adımda ses ile alakalı konuyu kontrol altına alacağız. Sokak düğününü doğru görmüyorum, doğru değil ama pencerenin diğer tarafından da bakmakla yükümlüyüz. Bakacağız yani bu adam düğünün yapacak. Çerkezköy'de sezonda 700-800'den fazla düğün yapılıyor. Şimdi sayı buyken düğün salonunun sayısı da belliyken bu insanlar bu düğünü bir yerde yapmak zorunda. Nikah salonlarımız yetersiz. Düğün salonlarımız yetersiz. Eksiklerimizde var. Burada ki tek çare, yasakladık kaldırdık demek değil de sesi kontrol altına alacağız demektir. Çerkezköy'de en az iki noktaya düğün salonu yapma hedefimiz var. Yapmaya hazırız’’ dedi.  Günün anısına basın mensuplarıyla fotoğraf çektiren Akay, basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI-Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10