Samsunlulardan 14 yıllık gelenek

Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik şöleni bu yıl Şölen Ağası Şenol Batum'un ev sahipliğinde 14'üncüsü yapıldı. Kapakl?

Kapaklı 29.07.2018 21:44:00 0
Samsunlulardan 14 yıllık gelenek

Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik şöleni bu yıl Şölen Ağası Şenol Batum’un ev sahipliğinde yapıldı. Kurdukları piknik sofraları ile güzel bir pazar gününü anılarına ekleyen Samsunlular, şölende sahne alan sanatçıların şarkıları ile de bu özel anlarda keyifli vakit geçirdi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen piknik şölenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti ve CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu, AK Parti'nin Kapaklı'daki siyasetçilerinden  Ömer Karadeniz ve Akın Yılmaz ile dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

ÇİFTETELLİ OYNAYIP HALAYLAR ÇEKTİLER

 

 

Kapaklı ve komşu ilçelerde yaşayan binlerce Samsunlu Kazak Gölü Mesire Alanı’nda kurdukları piknik sofraları ile güzel bir pazar gününü anılarına eklerken, ilk olarak sahne alan Ankaralı Yasin’in türküleri ile ısındı. Samsunlular, Ankaralı Yasin’in ardından saat 17:00’da sahne alan Songül Karlı’nın birbirinden güzel türküleri ile de coşup çiftetelli oynayıp halaylar çekti.

 

 

BİR ELİN NESİ VAR, 2 ELİN SESİ VAR

 

 

Piknik şöleninde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da konuşma yaptı. Mandalı; “Memleketlerinden buraya göç eden ve burayı vatan toprağı kabul eden, Kapaklı’yı günden güne büyüten hemşerilerimize ve yerel belediye başkanı olarak onlarla birlikte Kapaklı’yı yönetme gayreti içerisindeyim. Buradaki hemşeri derneklerimizin bir arada olması ile ilgili başta başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız el birliği içerisinde çalışıyorlar. Bu dernekleri yönetirken üyelerin maddi katkıları çok önemli. İçimizde çok saygıdeğer iş adamı kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Onlar bağışta bulunabilirler ama sizin verdiğiniz 5 lira çok önemli. Bir elin nesi var, 2 elin sesi var” ifadelerine yer verdi. Mandalı,  konuşmasında son günlerde Kapaklı’da yaşanan kurşunlama olaylarına da değinerek, “Birileri sağda solda konuşmasın. Varsa bir sorun, cumhuriyet savcılarına başvursunlar” sözlerine yer verdi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10