Ehliyet alabilmek için ter döktüler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ehliyet almak için ilk adım olan MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) sınavı Cumartesi günü yapıldı. Çerkezköy'de iki okulda gerç

Çerkezköy 5.08.2018 16:57:00 0
Ehliyet alabilmek için ter döktüler

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Özel Motorlu taşıt sürücüleri kurslarında kayıtlı olan kursiyerlerin yazılı sınavı Cumartesi günü tek oturumda Fevzipaşa İlkokulu, Metin Seçkin Ortaokulunda saat 14.00’de gerçekleştirildi. Ehliyet sınavında kursiyerlere trafik ve çevre dersinden 23, ilk ve yardım dersinden 12, araç tekniği dersinden 9 ve trafik adabı dersinden 6 olmak üzere toplam 50 soru soruldu. 

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Hafta sonu sınava giren sürücü adaylarının en çok merak ettiği konu ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konu ile ilgili bir açıklama yapılmazken, sınav sonuçlarının 10-15 gün içinde açıklanacağı iddia edildi. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, http://www.meb.gov.tr internet adresine girerek, duyuruları takip edebilecek. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10