Akay: Vatandaşın tepkisini haklı buluyorum

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi'ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla 2014 yılında hizmete açılan ve Büyü

Çerkezköy 6.08.2018 21:06:00 0
Akay: Vatandaşın tepkisini haklı buluyorum

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla 2014 yılında hizmete açılan kapalı otopark Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldı.

 

 

TEKPARK A.Ş. TARAFINDAN ZARAR ETTİĞİ GEREKÇESİ İLE KAPATILDIĞI ÖĞRENİLDİ

 

 

2013 yılı sonunda yapılan ihaleyle 1 milyon 117 bin TL sözleşme bedel ile müteahhit firma BMA İnşaat’a yaptırılan kapalı otopark, bir süre Çerkezköy Belediyesi tarafından işletilerek ücretsiz hizmet verdi. Ardından Büyükşehir Yasası kapsamında 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, daha sonra da büyükşehirin şirketi olan Tekpark A.Ş.’ye devredilmişti. Vatandaşları bilgilendirmek için asılan afişte, tadilat nedeniyle geçici bir süre hizmet vermeyeceği belirtilirken, kapalı otoparkın Tekpark A.Ş. tarafından zarar ettiği gerekçesi ile kapatıldığı öğrenildi.  

 

 

BENİM KONUYLA ALAKALI BİLGİM BU KADAR

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, T Haber’de gazeteci Şaban Kardeş’in otoparkta yaptığı canlı yayına telefonla katılarak, geçtiğimiz hafta Tekpark Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin zarar olduğu gerekçesi ile kapatma kararı olduğunu bildiğini ifade ederek; ‘’Benim konuyla alakalı bilgim bu kadar. Bu konuyla ilgili normal olarak vatandaşlarımızdan ciddi tepkiler var. Otoparkı kullanan vatandaşlardan ve daha aktif kullanamayan vatandaşlardan da aynı tepki var. Vatandaşın tepkisini haklı bir tepki olarak değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

 

 

TEKPARK’A DEVREDİLDİ

 

 

Akay, bu otoparkın 2014 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından hizmete açıldığını ve 2016 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin bunu ücretsiz işlettiğini ifade ederek, 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi Yasası gereği önce büyükşehir belediyesine, ardından da Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Tekpark’a devredildiğini kaydetti. Akay; ‘’Şuanda alınmış olan kararla da zarar ettiği gerekçesi ile Tekpark’ın buradan çekilme, Büyükşehirin de kapatma kararı söz konusu” ifadelerini kullandı.

 

 

İNŞALLAH BU ÖNERİMİZ DE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

 

 

Akay, bu otoparkın Çerkezköy Belediyesi’nin önceki yönetimi tarafından ihaleye çıkarıldığını ve 1 milyon 117 bin lira bedelle ihale edildiğini de hatırlattı. Bu kapatma kararının doğru bir karar olmadığını ifade eden Akay; ‘’ Biz Eylül ayı büyükşehir belediye meclisine Çerkezköy Belediye Başkanlığı olarak, Çerkezköy Belediye Başkanı olarak meclis üyelerimiz ile birlikte önergemizi vereceğiz ve bu otoparkı yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne iadesini meclise önereceğiz. İnşallah bu önerimiz de büyükşehir meclisinde değerlendirilecek. Orası yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne verildiği takdirde, belediyemiz tarafından burası vatandaşların kullanımına açılacaktır” dedi.

 

 

NADİR ALANLARDAN BİR TANESİ

 

 

Akay, burasının Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki nadir alanlardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Kapalı otoparkın geçmiş dönem belediye tarafından yatırımı yapılmış bir mesele olduğunu ve şu anda Çerkezköy’de önemli otopark ihtiyaçlarından biri konumunda olduğunu dile getiren Akay; ‘’Daha doğru değerlendirilecektir, vatandaşlarımıza daha aktif kullandırılacaktır. Bu konuda çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yoksa ‘otoparkı kapattık’ demenin doğru ve akılcı bir tarafı yoktur. Bunu büyükşehir belediye meclisi bu şekilde değerlendirecektir diye ümit ediyorum” dedi.

 

 

OTOPARK SIKINTISINI DAHA AZA İNDİRMEK İÇİN HAREKET YAPMAK LAZIM

 

 

Otoparkla ilgili önümüzdeki yıl içerisinde yeni planlamaların yapılıp yapılmayacağı sorusuna da cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Otoparkla ilgili Çerkezköy’de otopark ihtiyacının var olduğunu daha önce meclisimizle de paylaşmıştık. Yine meclisimizle paylaştığımız ve 2019 hedefleri içerisine koyacağımız bir meydan altı otopark hedefimiz var. Meydan ile Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yeniden düzenlenmesinden sonra Çerkezköy’ün bir meydan altı otoparkı hedefi olacak. Tabi otoparkı sadece yapmak yetmiyor. Doğru ve aktif şekilde de kullandırmak gerekiyor. Otopark sıkıntısını daha aza indirmek için hareket yapmak lazım” dedi.

 

 

‘’BİR OTOPARK ÇALIŞTIRMAKTAN UZAKSAN O ZAMAN SEN BÜYÜKŞEHRİ YÖNETEMEZSİN’’

 

 

Çerkezköylü Avukat Zeki Baydar da otoparkın kapatılması kararını yanlış bulduğunu ve bununla ilgili 2-3 gün önce büyükşehir belediyesine yazı gönderdiğini ifade etti. Baydar;  “Bana iletilen yazıda kapalı otoparkın zarar ettiği gerekçesi ile kapatıldığı belirtildi. Ama otoparka asılan pankartta tadilat nedeniyle geçici bir süre hizmet veremeyeceği ifade ediliyor. Bir otopark çalıştırmaktan uzaksan o zaman sen büyükşehri yönetemezsin. Bu duruma tepki olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum.  Bunu da noter aracılığı ile partiye bildirdim’’ dedi.  

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10