3 bin öğrenciye rehberlik edildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın açıklanmasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı'da da üniversite adaylarına tercih konusunda yardımcı olmak amacıyl

Çerkezköy 8.08.2018 18:43:00 0
3 bin öğrenciye rehberlik edildi

Stant hakkında bilgi veren Doğru Cevap Özel Öğretim Kurs Müdürü İmre Güven, stanttın geçtiğimiz hafta Çarşamba günü açtıklarını ifade ederek; ‘’ Stantımızda 8 gün boyunca üniversite adaylarına ve ailelerine doğru tercih nasıl yapılır konusunda bilgi vermeye çalıştık. Çerkezköy’de belediye meydanındaki stantımız bugünden sonra hizmet vermeyecek. Ancak Kapaklı’da eski belediye meydanında kurduğumuz stant 14 Ağustos Salı gününe kadar hizmet vermeye devam edecek’’ dedi. 

 

DOĞRU TERCİHİN NASIL YAPILACAĞI KONUSUNDA YOL GÖSTERİYORUZ

 

Güven, Çerkezköy ve Kapaklı’da bir haftada yaklaşık 3 bin öğrenciye rehberlik hizmeti verildiğini ifade etti. Sınavlar ve puanlama sisteminin her geçen gün değiştiğini kaydeden Güven; ‘’ Puan türleri, seçilmesi gereken bölümler ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda velilerimizin ve öğrencilerimizin kafası karışık. Burada öğrencilerimize ve velilerimize doğru tercihin nasıl yapılacağı konusunda yol gösteriyoruz. Yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu. 

 

YAPMAK İSTEMEDİKLERİ MESLEKLERİ TERCİ ETMESİNLER

 

Güven, öğrencilerin ‘nasıl olsa gelmez’ düşüncesi ile ileride yapmak istemedikleri mesleklerle ilgili bölümleri tercihlerine yazmamaları konusunda uyararak buna dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti. Velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için kurdukları bu stanttın bir hizmet olduğunu ifade eden Güven; ‘’Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10