'Tekirdağ Ekonomi Günleri' toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da 2018 yılı Tekirdağ Ekonomi Günleri Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tekirdağ'ın ekonomik durumu ve potansiyeli ile Tekirdağ sanayisi ve ekonomisinin genel durumu, Marmara bölgesindeki ve Ã

Tekirdağ 8.08.2018 19:48:00 0

Tekirdağ’da 2018 yılı Tekirdağ Ekonomi Günleri Toplantısı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında düzenlendi. 

 

KİMLER KATILDI?

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçe kaymakamları, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

TEKİRDAĞ SANAYİSİNİN SEKTÖRLER VE ALT SEKTÖRLER İTİBARIYLA GENEL DURUMU

 

Toplantıda Tekirdağ’ın ekonomik durumu ve potansiyeli ile Tekirdağ sanayisi ve ekonomisinin genel durumu, Marmara bölgesindeki ve ülkemizdeki durum görüşüldü. Toplantıda sunum yapan Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ’ın sanayi durumunun ülkemizdeki ve bölgemizdeki yeri, Tekirdağ sanayisinin sektörler ve alt sektörler itibarıyla genel durumu, Tekirdağ sanayisinin yüksek teknolojiye geçişiyle ilgili yürütülen çalışmalar, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin durumu ve ekonomik veriler hakkında bilgiler verdi. 

 

TEKİRDAĞ SANAYİYE DAYALI BİR İL

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da toplantıda yaptığı konuşmada Tekirdağ’daki ekonomik potansiyeli değerlendirmek mevcut durumu ve gelecek vizyonu değerlendirmek için toplandık. Tekirdağ tarımın yanında istihdam ve ekonomi potansiyeli açısından sanayiye dayalı bir il. Bu açıdan ilimizde katma değeri yüksek ürünlerle bölgedeki potansiyeli arttırmamız gerekiyor. Ar-ge durumumuz iyi durumda, fakat yeni çalışmalarla potansiyeli geliştirmemiz gerekiyor. Savunma, İlaç, Tekstil ve Teknoloji ürünleri için Valiliğimiz, Üniversitemiz, Sektör temsilcilerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız ile işbirliği yaparak çalışmalar sürdürülüyor” dedi. 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10