Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin dÃ

Tekirdağ 9.08.2018 18:02:00 0
Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi devam ediyor

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi devam ediyor. Proje kapsamında kırsal mahallelerde 5 tanesi yeni, 17 tanesi ise bakım ve onarım olmak üzere toplam 22 adet hayvan içme suyu göleti yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi devam ediyor. Proje kapsamında mevcut hayvan içme suyu göletlerinin bakım ve onarımı yapılırken,  ihtiyaç duyulan yerlerde de yeni göletler oluşturuluyor.

22 ADET HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ YAPILACAK

Konu hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri proje kapsamında kırsal mahallelerde 5 tanesi yeni, 17 tanesi ise bakım ve onarım olmak üzere toplam 22 adet hayvan içme suyu göletinin yapılacağını kaydetti.

EKİM AYI İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yetkililer; ‘’Malkara’ya bağlı Kozyörük ve Çavuşköy mahallelerinde yeni hayvan içme suyu göletleri, ayrıca Sağlamtaş Mahallesi'ndeki mevcut gölet ile Süleymanpaşa İlçesi Karansıllı, Doğrukkaracamurat ve Osmanlı mahallelerinde göletlerinin bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Hayvan içme suyu gölet yapım çalışmaları, Süleymanpaşa’ya Demirli Mahallesi ve Saray ilçesi Yuvalı Mahallesi'nde devam ederken, kalan hayvan içme suyu göletlerinin Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor’’ açıklamasında bulundu.

Haber: Mayil SEYMEN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10