Drosophila suzikii zararlısı hakkında bilgilendirme yapıldı

Şarköy'de, Türkiye'de kiraz sineği olarak bilinen drosophila suzikii zararlısı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şarköy 9.08.2018 18:11:00 0
Drosophila suzikii zararlısı hakkında bilgilendirme yapıldı

 

Şarköy’de, Türkiye’de kiraz sineği olarak bilinen drosophila suzikii zararlısı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KİMLER KATILDI?

Şarköy Kaymakamlık toplantı salonunda, düzenlenen drosophila suzikii bilgilendirme toplantısına Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elman Bahar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaaddin Zeybek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Sönmez teknik personeller, muhtarlar, ziraat odası başkanlığı ve önder çiftçiler katıldı.

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLER VERİLDİ

Güneydoğu asyaya özgü bir tür olan, sağlıklı meyvelere saldıran ve bu nedenle yumuşak meyveler ve meyve bitkilerinde yüzde 5 ile yüzde 100 arasında ekonomik tehdit yaratan Drosophila suzukii (Kiraz sirke sineği) hakkında çiftçiler bilgilendirildi. Toplantıda zararlının biyolojisi, zarar şekli ekonomisi, önemi ve yayılışı, mücadelesi konularında bilgiler verildi.

MEYVELER OLGUNLAŞTIĞINDA HEMEN HASADA BAŞLANMALI

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca  mücadelesinde öne çıkan unsur kültürel mücadele olması gerektiğini, kültürel önlemlerin göz ardı edildiği mücadelenin başarısız olacağını söyledi. Sarıkoca; ‘’Özellikle,  meyveler olgunlaştığında hemen hasada başlanmalı ve hasattan sonra ağaç üzerinde meyve bırakılmamalıdır. Yere dökülen meyveler toplanıp derin çukura ( en az 35 cm) atılmalı ve üzerine kireç dökülerek toprakla kapatılmalı. Kiraz ağaçlarının altındaki kirazların toplanarak gömüldükten sonra ağaç altları kireçle muamele edilmeli’’ dedi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10