Cemaat isyan etti

Çerkezköy Veliköy Mahallesinde bulunan Merkez Camiinde yetkililer tarafından tadilat yapılacak diyerek tuvaleti yıkıldı ve aradan bir ay geçmesine rağmen camiye yeni tuvalet yaptırılmadı.Çerkezköy Veliköy

Çerkezköy 14.08.2018 18:18:00 0
Cemaat isyan etti

Çerkezköy Veliköy Mahallesi Merkez Camiinin yaklaşık bir aydır tuvaleti yok. Cemaat ve vatandaş camide tuvalet bulunmamasına isyan ediyor. Namaz öncesi tuvaleti kullanmak için gelen cemaat tuvaleti göremeyince şok yaşarken, yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını istediler.

 

 

ACİL TUVALET YAPSINLAR

 

 

Veliköy Mahallesinde bulanan Merkez Camiinde tuvalet sorunu cami cemaatini isyan ettirdi. Duruma isyan eden cemaat “ Burada cemaatten ziyade çevredeki insanlar mağdur. 80-90 yaşlarında yaşlı vatandaşlarımız var. Bu insanlar sıkıştıkları zaman nereye gidecek? Acil bir biçimde buraya tuvalet yapılması gerekiyor. Bu bir ihtiyaç” diye konuştu.

 

 

TUVALETSİZ CAMİ OLUR MU ?

 

 

Yetkililere ve cami dernek başkanına ulaşamadıklarını kaydeden cemaat “ 1 ay önce gasilhane ve bayan-erkek tuvaletlerin bulunduğu yer yıkıldı. Ardından yıkılan alanın üzerine beton atıldı. Ancak o günden itibaren herhangi bir çalışma yapılmadı. Camilerde tuvalet şarttır. Şimdi ne gasilhane ne de tuvalet kaldı. İhtiyacımız olduğu zaman evlere gidiyoruz. Yabancılar tuvalet sorduğu zaman ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Gasilhane olmadığı için cenazelerde yıkanamıyor. Tuvaletsiz cami olur mu ? Abdest almak için yer var ancak, abdestten önce ihtiyacını gidermek isteyen cemaat için tuvalet yok. Bu nasıl iş? Buraya gelen cemaat için büyük sıkıntı” diyerek yetkililere tepki gösterdiler.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10