Kalyon: Aziz milletimizin kararlılığına inancımız tamdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun son dönemlerde büyük bir ekonomik savaş ile karşı karşıya kalan hükümete destek mesajı vermesinin ardından Saadet Partisi Çerkezköy İlçe

Çerkezköy 15.08.2018 17:25:00 0
Kalyon: Aziz milletimizin kararlılığına inancımız tamdır

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun son dönemlerde büyük bir ekonomik savaş ile karşı karşıya kalan hükümete destek mesajı vermesinin ardından Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Devletin atacağı her doğru adımın yanında olacaklarını kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “ Aziz milletimizin kararlılığına inancımız tamdır. El ve gönül birliği içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, ekonomik krizin çözümü konusunda ülkenin iktidarı ve muhalefetiyle milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

ÜLKE EKONOMİK SAVAŞ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Ülkenin bu dönemde büyük bir ekonomik savaş ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “ Daha önce silahla yapamadıklarını şimdi para ile, ekonomik bir savaş ile yapmak istemektedirler. Aziz milletimiz yokluk içerisinde gelişmiş silahlara karşı yeri gelmiş kazma kürek ile savaşmış, el ve gönül birliği içerisinde büyük zaferlere imza atmıştır. Biz inanıyoruz ki bu ekonomik savaşı da birlik ve beraberlik ile kazanabiliriz. Ekonomik savaşları kazanmanın en temel şartı üretimdir. Şu anda içinde bulunduğumuz durumun kabahati kimin olursa olsun hep beraber el ele vererek ve ancak canla başla çalışarak bu durumun içinden çıkabiliriz. Nitekim merhum Necmettin Erbakan hocamız bir sözünde şöyle demiştir: ‘Üretim ne demek? Çalışıp kazanmak. Rantiye ne demek? Çalışmadan kazanmak. Faizden kazanmak’ “ diye konuştu.

“ZOR DURUMDA BIRAKILIYOR”

Esnafın ve sanayicinin de zor günler geçirdiğini kaydeden Kalyon “ Nakit sıkıntıları yaşıyorlar. Ödemelerini de yapmakta sıkıntı yaşadıkları gibi çalışanların eline geçen ücretler de ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli gelmemektedir. Yabancı para birimlerine olan bağımlılık ülkemizi batılı devletler karşısında zor durumda bırakmaktadır. Bir yandan çalışıp üretirken diğer yandan da, uluslar arası ticaret için kendimize ait bir para birimine ihtiyaç vardır. Müslüman ülkeler kendi arasında ticaret yaparken dolar ve Euro gibi yabancı para birimlerini kullanmak zorunda bırakılmaktadır. Ülkemizde üretilen ürünlerin fiyatını batılı devletler belirlemektedir. Örneğin Arap ülkelerinin ürettiği petrolün fiyatını OPEC belirlemektedir. Dünya fındığının neredeyse tamamını biz ürettiğimiz halde fındığın fiyatını Almanya, İtalya gibi ülkeler belirliyor. Hep birlikte Saadet partimizin bu sesine kulak vermeliyiz” dedi.

“İNANCIMIZ TAMDIR”

Dünyadaki önemli üretim kaynaklarının çoğunluğunun Müslüman ülkelerinde olduğunu kaydeden Kalyon “ Petrol kaynakları Müslüman ülkelerindedir. Bizim ülkemiz ise önemli yer altı madenlerine ve kaynaklarına sahiptir. Ayrıca tarım için çok verimli toprakları vardır. Müslümanların kendi aralarında kendi para birimi ile ticaret yapmaları, dolar ve Euro gibi yabancı para birimlerinin değerini ve önemini kaybetmesi demektir. Aynı zamanda ekonomik ve stratejik gücün bizim elimize geçmesi demektir. Bu çerçevede 1997 yılında 54.hükümet tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temelleri atılan D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın acilen harekete geçirilerek Türkiye önderliğinde İslam ortak para priminin derhal ivedilikle hayata geçirilmesi gerekliliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Faizci kapitalist sistem ve ırkçı emperyalizmin yabancı para birimleri ile refaha ulaşmamız mümkün değildir. Bunlar ancak bizi köle yapar. Devletimizin atacağı her doğru adımın yanında olacağız. Aziz milletimizin kararlılığına inancımız tamdır. El ve gönül birliği içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10