Kurs izlenimlerini Zümbül ile paylaştılar

Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Radyo Kontrollü Model Uçak Başlangıç Kursu'na katılan Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri ZÃ

Çerkezköy 19.08.2018 14:12:00 0
Kurs izlenimlerini Zümbül ile paylaştılar

 

 

 

 

Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Radyo Kontrollü Model Uçak Başlangıç Kursu’na katılan Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 10 öğrenci ve öğretmenleri Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül’ü ziyaret ederek kurs hakkında izlenimlerini paylaştılar

 

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel nezaretinde Eskişehir’e giden öğrenciler, 10 günlük kursun ardından Çerkezköy’e dönerken, kendilerine destek sağlayan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

“YARIŞMANIN DUYURUSUNUN YAPILMASI GEREKİYOR”

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak öğrencilerden gelen bu talebe kucak açtıklarını kaydeden  Mustafa Zümbül “ Çerkezköy’de yaşayan gençlerimize böyle hizmetler vermeye her zaman hazırız” diye konuştu. Kursta çok şeyler öğrendiklerini kaydeden Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel “Bir uçağın nasıl kullanıldığını, bir motorun nasıl çalıştığını gördük. Türk Hava Kurumu tarafından 2020’de uluslar arası havacılık yarışması düzenlenecek. Bu yarışmanın duyurusunun da yapılması gerekiyor. Öğrencilerimiz ile birlikte Türk Hava Kurumu tarafından 8-9 Eylül’de Eskişehir’de düzenlenecek olan 2 metre planör yarışmasına izleyici olarak katılmak istiyoruz.

Bu konuda da başkanımız Mustafa Zümbül’den destek istiyoruz. Bu yarışmaya ilk etapta izleyici olarak katılmak istiyoruz. Sonrasında hedeflerimiz arasında böyle bir yarışmaya katılmak var” dedi.

“O PİSTİN TOZUNU YUTTUK”

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde öğrenciler tarafından havacılıkla ilgili kulüp kurulduğunu ifade eden Özel, bu kulüplerin sayısını artırmak istediklerini kaydetti. Ziyarette öğrenciler 10 gün boyunca kursta yaşadıklarını Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ile paylaştılar. Öğrenciler “ Bu eğitim bu alanda ilerlemek isteyenler için büyük bir fırsat oldu. Kısacası bizler için önemli bir deneyim oldu. Anlaşılmaz yaşanır dedikleri bir 10 gün yaşadık. Bize bu imkanları sağladığınız için Türk Hava Kurumu’na teşekkür ediyoruz. Biz o pistin tozunu yuttuk. Bu yolda devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel ve öğrencilere ziyaretten ötürü teşekkür eden THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Eskişehir’de düzenlenecek olan 2 metre planör yarışmasına katılma talebi ile ilgili Kurban bayramından sonra çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10