Bayram hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü

Çerkezköy'de cumartesi başlayan Kurban Bayramı hareketliliği başlarken esnafların da yüzü güldü.

Çerkezköy 19.08.2018 20:27:00 0
Bayram hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü

 

 

Çerkezköy’de cumartesi başlayan Kurban Bayramı hareketliliği başlarken esnafların da yüzü güldü.

 

 

Çerkezköylü esnaflar Kurban Bayramı’na üç gün kala bayram alışverişlerinin hızlanmasıyla birlikte piyasanın hareket kazandığını belirtti. Vatandaşların kıyafet almak için özellikle bol ürün çeşidi olması nedeniyle büyük mağazaları daha çok tercih ettikleri görüldü. Ancak küçük çaptaki mağazalarda da bayram hareketliliği yaşanması ilçedeki tüm esnafların önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da yüzünü güldürdü. 

 

 VATANDAŞLAR GİYİME İLGİ GÖSTERİYOR

Vatandaşlar her dini bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da çarşılardaki mağazalar olmak üzere pazardaki giyim tezgahlarına akın ettikleri görüldü. Yüzlerce esnafın tezgah açtığı pazarın Arefe günü akşamına kadar açık kalacağı kaydedildi. Bayram hazırlığı yapan vatandaşlar çarşı ve pazarda kendi bütçelerine uygun giysileri tercih ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar pazardan giyinmenin daha ucuza geldiğini belirttiler. Bazı vatandaşlar ise mağazaları tercih etmelerinin nedenini ise kalite bakımından hem de değiştirme olanağının olması nedeniyle tercih ettiklerini belirttiler.

 

TATLICI VE ŞEKERCİLER DE BAYRAM HAREKETLİLİĞİNDEN MEMNUN
Vatandaşların bayram hazırlığı nedeniyle yaptıkları alışverişlerde ilçedeki  tatlıcılar da  ve şekercilerde de yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle şekercilerde  bayram şekeri satışları hızlandı. Birçok vatandaşın da bayram tatlısı için tatlıcılara bayram tatlısı siparişi verdiği ve tatlıcılarda da vatandaşların tatlı taleplerini karşılamak için yoğun bir üretimde bulundukları belirtildi. Bazı tatlıcılar ise her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kampanya yaptıklarını söylediler. Bayram hareketliliğin yaşandığı Çerkezköy’de esnaflar bayram hareketliliğinden memnun olduklarını da ifade ettiler.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10