Boru patladı, 6 saat su verilemedi 

Çerkezköy Atatürk Caddesinden geçen ana su borusunun dün sabah saatlerinde patlaması sonucu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Gazi Osman Paşa Mahallesinin bir bölümünde sular kesildi. TESKİ ekipleri, patlayan içm

Çerkezköy 24.08.2018 17:39:00 0
Boru patladı, 6 saat su verilemedi 

Çerkezköy Atatürk Caddesinde dün sabah saatlerinde patlayan ana su borusu Gazi Osman Paşa Mahallesi ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinin bir bölümünü susuz bıraktı. Kullanılmaz hale gelen ana su borusunun değiştirlimesi sırasında şebekeye bağlı diğer ana su hatlarının da su akışı kesilmek zorunda kalındı. TESKİ ekiplerinin gün boyu hummalı çalışmalarının ardından eski ana boru yenisiyle değiştirilirken, söz konusu çalışma nedeniyle iki mahalleye su verilmesi altı saatlik bir süreyi buldu. 

 

ALTI SAAT SONRA VERİLDİ 

 

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) yetkilileri, eski boruların  artan su ihtiyacı karşısında basınca dayanamayarak patladığını söylerken, bölgeye altı saat sonra su verildiğini kaydettiler. Öte yandan bayram boyunca İstasyon Mahallesine bağlı bazı cadde ve sokaklarda da su kesintisi yaşanırken, su kesintisi nedeniyle çileden çıkan vatandaşlar, TESKİ’nin kesintiyle ilgili ne belediye aracılığıyla ne basın kuruluşları aracılığı ile duyuru ve bilgilendirme yapmamasına tepki gösterdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10