''Kilo vermek için değil, sağlıklı yaşamak için spor yapılmalı''

Günümüzde bazı insanlar spor yapmaya vakit ve enerji bulamadıklarından şikayet edip dururken, bazı insanlar ise, çevredeki parklar ve işlek olmayan caddelerde yürüyüş yaparak bile spor yapıyor. Spor eğitmenl

Çerkezköy 26.08.2018 20:34:00 0

Kadınlar ve erkekler sağlıklı yaşamak ve kilo vermek amacıyla yaptıkları sporları genellikle yaz aylarında yapmayı tercih ederken yaz sezonunun geçmesine ramak kala Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de spora olan ilgi azaldı. 

 

 

VATANDAŞLARIN İLGİSİ AZALDI

 

 

Sağlıklı beslenme ve egzersizin, sağlıklı kaliteli bir yaşam için mutlaka rutin hale getirilmesi gerektiğini dile getiren spor eğitmenleri, özellikle kadınların, yazın gelmesiyle zayıflama isteğinin arttığını, bölgesel olarak ve hızlı bir şekilde zayıflamak için spora yöneldiğini kaydetti. İlkbahar sezonunun gelmesiyle artan üye sayılarında, yaz sezonunun geçmeye başlamasıyla bir düşüş söz konusu olduğunu ifade eden spor eğitmenleri, ‘’Kadınların spor salonlarına geliş nedenleri kısa sürede kilo vermek veya forma girmek. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek önemli" dedi. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşil alan düzenlemeleri kapsamında hizmete sunulan spor aletlerine yönelen vatandaşların ilgisinin de sezon sonuna doğru azalmaya başladı.

 

 

SADECE KİLO VERMEK İÇİN DEĞİL, SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN SPOR YAPILMALI"

 

 

Spor Eğitmenliği yapan SadrettinÖzbahçeci, spor yapan kişi sayısının oldukça düşük olduğunu kaydetti.  İnsanlar bunun bilincinde olmadığını ifade eden Özbahçeci; ‘’Bunun bilincine varmalı. Spora mutlaka zaman ayırmalı. Sadece belli dönemlerde, yaz aylarında değil hayatının her alanında spora vakit ayırmalı. Sadece kilo vermek için değil, sağlıklı yaşamak için spor yapılmalı" dedi.

 

 

SPOR HER YAŞTA YAPILMASI GEREKEN BİR AKTİVİTE

 

 

Gençlerin orta yaşlı kişilere göre daha çok spora yönelmeye başladığını söyleyen Özbahçeci; ‘’Gençler artık spor konusunda daha çok bilinçli. Orta yaşlı kişiler uzaklar. Spor her yaşta yapılması gereken bir aktivite. Aynı zamanda sağlıklı bir birey olabilmek için şart. Şimdilerde hep duyuyoruz. Boyun fıtığı, bel fıtığı, kilodan  kaynaklanan diğer hastalıklarla ilgili insanlar fazlasıyla yakınıyor. Hastanelere gidiyor. Bir sürü ilaç alıyorlar. Düzenli olarak spor yapan bir insanın, bunu başından beri bilinçli bir şekilde sürdüren bir kişinin, bu tür rahatsızlıklarla karşılaşma olasılığı daha azdır. Spora başlamadan önce özellikle, kalp rahatsızlığı veya tansiyon hastalığı gibi ciddi rahatsızlıkları olan kişiler mutlaka doktora başvurmalı ve doktor kontrolünde spora başlamalı. Beslenme spordan daha önemlidir. Sadece spor yapmak veya sadece yiyeceklerimize dikkat etmek her ikisi de tek başına yeterli değil. Haftada en az 4 gün spora vakit ayrılması gerekiyor" dedi.

 

 

SPORU BİR YAŞAM TARZI HALİNE GETİRMEK ÖNEMLİ

 

 

İnsanların spor konusunda daha fazla bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Spor Eğitmenliği yapan Yağmur Arslan,"Kişiler salonumuza geldiği sürece elimizden geldiğince bilinçlendirmeye ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle kadınlar yaz dönemlerinin başında hızlı ve bölgesel olarak zayıflamak adına bize başvuruyor. Fakat asıl amaç kilo vermek değil sağlıklı yaşamak olmalı. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek önemli. Sadece yaz aylarında değil her zaman sürdürebilmek gerekiyor" dedi.

 

 

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN DÜZENLİ SPOR YAPMAK VE DÜZENLİ BESLENMEK ÖNEMLİ

 

 

Bir kişinin spora başlamadan önce sağlık raporu alması ve vücut analizi yaptırması gerektiğini ifade eden Arslan, Kişiye özel spor ve diyet programları hazırlanıyor. Kişinin yapmak isteği spor alanına göre, Fitness, Plates, Step Aerobik, egzersiz programı hazırlanıyor. Hoca eşliğinde çalışılması da önemli bir faktör. Haftada en az 4 veya 5 gün, 1'er saat spor yapılması her insan için gerekli bir durum. Fazla egzersizde vücudu yorabilir. Doğru beslenmeyle bu egzersizleri desteklemek gerekiyor. Sağlıklı yaşamak için düzenli spor yapmak ve düzenli beslenmek önemli" dedi.  Arslan, herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka doktor kontrolünden geçmesi ve sonrasında spora yönelmesi gerektiğini de dile getirerek, "Özellikle tansiyon hastaları, tiroit rahatsızlığı ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka ama mutlaka doktor kontrolünden geçmesi ve bilinçli bir şekilde spora yönelmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10