Kültür ve sanat festivali karnaval havasında kutlanacak

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali'nde, 4 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında birbirinden ünlü şarkıcılar sahne alacakken, kadınlar matines

Çerkezköy 27.08.2018 15:39:00 0
Kültür ve sanat festivali karnaval havasında kutlanacak

 

 

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali’nde, 4 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında birbirinden ünlü şarkıcılar sahne alacakken, kadınlar matinesi, uçurtma şenliği, bisiklet şenliği ve sokak basketbolu gibi etkinliklerle de Çerkezköylü vatandaşlar unutulmaz anlar yaşayacak.

 

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı da zafer havasında kutlanacak. Canan Şimşek, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Sıla gibi şarkıcıların konser vereceği festival toplan 4 gün sürecek.    

 

SILA SAHNE ALACAK

30 Ağustos Perşembe günü saat 20.30’da Belediye Meydanından Pazar Yeri alanına kadar gerçekleşecek olan Fener Alayı yürüyüşü ile başlayacak olan Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri saat 21.30’da ünlü sanatçı Sıla’nın sahne alacağı konser ile devam edecek. Kapalı Pazar Yeri yanında gerçekleşecek olan konserde ünlü sanatçı Sıla, seslendireceği birbirinden güzel şarkılarla Çerkezköylülere muhteşem bir gece yaşatacak. 

 

YENİ TÜRKÜ SAHNE ALACAK

Belediye Meydanı’nda resim, çini sergileri ve ebru workshop çalışmaları ile başlayacak olan  festivalin ikinci günü ise  Tepe Piknik Alanı’nda saat 18.00’da Şubadap Konseri ile devam edecek. Tepe Piknik Alanda düzenlenecek olan etkinliklerde Çerkezköy Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar için çeşitli aktiviteler yapılırken çocuklara patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunulacak. Ünlü müzik grubu Yeni Türkü’nün saat 21.30’da Kapalı Pazar Yeri yanındaki alanda vereceği konser ile gece son bulacak.

 

CANAN ŞİMŞEK ŞARKILARINI ÇERKEZKÖYLÜ KADINLAR İÇİN SESLENDİRECEK

1.Kültür ve Sanat Festivali’nin üçüncü günü saat 10.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenecek olan geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası açılış töreni ile başlayacak. Etkinlikler, 13:00–17:00 saatleri arasında yine Belediye Meydanı’nda gerçekleşecek olan Resim, Çini Sergileri ve Ebru Workshop çalışmaları ile devam edecek. Festival kapsamında Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda saat 15.00’da Kadınlar Matinesi düzenlenecek.  Veliköy Düğün Salonu’nda saat 16.00’da Canan Şimşek sahne alarak şarkılarını Çerkezköylü kadınlar için seslendirecek. Veliköy Düğün Salonu’ndaki program çeşitli yarışmalar, hediye dağıtımı ve çekilişlerle sona erecek. Festivalin üçüncü gününde Kapalı Pazar Yeri yanındaki alanda saat 21.30’da Manuş Baba konser verecek.

 

FESTİVAL ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERECEK

 

Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali’nin dördüncü günü saat 14.00’da Belediye Meydanı'ndan başlayacak olan Geleneksel Bisiklet Şenliği Korteji ile başlayacak. Bisiklet Korteji'nin Kuşbahçe Mevkii’nde toplanmasının ardından etkinlikler saat 16.00’da başlayacak olan geleneksel Uçurtma Şenliği ile devam edecek. Katılımcılara ücretsiz uçurtma dağıtılırken sucuk ekmek ikramında bulunulacak. Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular için düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak. Festival kapsamında 31 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında Belediye Meydanı’nda Çerkezköy Şehir Orkestrası tarafından konser verilirken, 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri boyunca Atatürk İlkokulu bahçesinde Streetball (Sokak Basketbolu) maçları düzenlenecek.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10