Kapaklı ve Çerkezköylü kuşçular festivale hazırlanıyor

Kapaklı'da 16 Eylül'de gerçekleştirilecek olan 3.Kuş Festivali hazırlıkları başladı. Önceki akşam Çerkezköy ve Kapaklılı kuşçular Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nde

Çerkezköy 27.08.2018 17:22:00 0
Kapaklı ve Çerkezköylü kuşçular festivale hazırlanıyor

 

 

Kapaklı’da 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan 3.Kuş Festivali hazırlıkları başladı. Önceki akşam Çerkezköy ve Kapaklılı kuşçular Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde bir araya gelerek festival komitesini oluşturarak çalışmalara başladılar.

 

Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği Başkanı Eşref Akgün, “ Dernek olarak bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Kapaklı kuş festivalimizin hazırlıklarını Çerkezköy’de Kanarya Sevenler Derneği ile birlikte gerçekleştireceğiz. Her zaman bizlerin yanında olan Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği yönetimi ve dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu yılki organizasyonumuzu da birlikte yapmak festivalin önceki yıllara göre daha canlı geçmesini sağlamak için hem fikir alışverişinde bulunmak hem de festival komitesini oluşturmak için bir araya geldik. Umuyorum bu 3. Kuş Festivalimiz çok daha canlı olacak. Bizlere her zaman katkı ve destek veren Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı yine katkı ve desteklerini vereceklerini belirttiler.”dedi. Akgün  Bölge açısından da önemli bir festival olacağını, Trakya ve Marmara Bölgesi’ndeki tüm kürklü, kümes hayvanları ve kuş derneklerini festivale davet edeceklerini ve bu yönde de hızlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

 

MÜKEMMEL BİR FESTİVAL OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hasan Erişken de , “Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği olarak her zaman Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği ile birlikte hareket ediyor ve bölgemiz insanlarına kanatlı ve kafes hayvanlarına sahip olmaları yönünde ve üretimde bulunmaları yönünde çalışmalar yapıyoruz. Kanatlı ve kafes havyaları ile uğraşan insanların hayata bakış açısı da daha olumlu olduğu gibi yardımlaşma yönünden de kendilerini geliştirerek insanlara karşıda yardım sever oluyor. Kapaklı’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan kuş festivaline bizler tam destek veriyoruz ve festival komitesinde de bize verilen görevleri en iyi şekilde de yerine getireceğiz. Çerkezköy ve Kapaklı olarak ayrı ilçe olsalar da zaten biz her zaman bütünüz. Bizlerin bu birlik ve beraberliğini kimse bozamaz. Festivalin en iyi şekilde gerçekleşmesi için özverili şekilde çalışacağız” dedi.

 

ORGANİZASYONDA GÖREV ALAN HERKEZ GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPACAK

 

Çerkezköy Kanarya Sevenler Dernek yöneticisi ve Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği Danışmanı Emekli Öğretmen Oktay Becerik ise, “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın destekleriyle bu yıl Kapaklı’da düzenlenecek olan 3. Kuş Festivali önceki iki festivalde olduğu gibi bu üçüncüsünde de ses getirecek bir organizasyon olacağına inanıyorum. Bu festivalin düzenlenmesinin mimarı yine Kapaklı Kürklü Ve Kafes Hayvanları Dernek Başkanı Eşref Akgün oldu. Bizler de kendisine ve derneğe gereken katkı ve desteği vereceğiz. Bu yıl da Kapaklı Kuş Festivali’nin çok daha iyi olması için organizasyonda görev alan tüm arkadaşlarımız görevlerini eksiksiz olarak yerine getireceklerine de inanıyorum. Kapaklı 3. Kuş festivalimizde bölgemizde ses getirecek bir organizasyon olacaktır’’ dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLACAK

 Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Dernek Başkan Yardımcısı Sezai Yetim de, “Kapaklı 3. Kuş Festivali’nin daha canlı ve çok daha katılımlı olmasını sağlamak için festival hazırlıklarımızı Çerkezköylü kuşçular ile Çerkezköy’de bir araya gelerek birlikte yapalım istedik ve bu akşamda bu nedenle buradayız. Çok güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum. Çünkü bu akşam burada birlikte olduğumuz tüm arkadaşlarımızın fikirleri çok olumlu ve yapıcı.”dedi.

 

BÜYÜK KİTLELERE SESİNİ DUYURACAK

 Çerkezköy Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri de  “Ben de Çerkezköy Kanarya Sevenler Dernek üyesiyim ancak bugüne kadar bir festivalin  her şeyi ile mükemmel olması için bir araya bu kadar insanın geldiğini görmedim. Bu akşam herkes bu festivalin mükemmel olması için ortaya güzel fikirler koyması çok önemli oldu. İnanıyorum ki her şeyi ile mükemmel olacak. Trakya Bölgesi’nde değil Marmara Bölgesi’nde ve iddia ederim ki ülke çapında da ses getirecek bir organizasyon olacağına canı gönülden inanıyorum” dedi. Tanyeri böyle etkinliklerin  önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’de de düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

 

 FESTİVAL ORGANİZASYONUNDA ŞU İSİMLER YER ALDI

Kapaklı Kürlü ve Kafes Hayvanları Derneği’nin Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın destekleriyle 16 Eylül’de Recep Güven Parkı’nda düzenleyeceği Kapaklı Üçüncü Kuş festivali organizasyon komitesinde şu isimler yer aldı: Eşref Akgün, Hasan Erişken, Oktay Becerik, Fikret Tanyeri, Sezai Yetim, Ramazan Balta, Cüneyt Çiftçi, Yusuf Yüzer, Aydın Aybal, Sermet Gürsoy, Erdem Dede, Remzi Bey, Özcan Çalışkan ve Nuri Marangoz.  Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Dernek Başkanı Eşref Akgün bu organizasyonda birkaç isme daha yer vereceklerini ve organizasyon komitesinin 20 kişi olacağını belirtti.  

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10