Marmaraereğlisi Balık Festivali başladı

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin kuruluşunun 60. yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri başladı. İlk olarak sokak basketbol turnuvası yapılan festivalde yaklaşık 20 takımÄ?

Marmara Ereğlisi 28.08.2018 17:57:00 0
Marmaraereğlisi Balık Festivali başladı

 

 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin kuruluşunun 60. yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri başladı. İlk olarak sokak basketbol turnuvası yapılan festivalde yaklaşık 20 takımın yaptığı müsabakalarla başladı.  Sokak basketbol turnuvasında ilk tur eşleşmeleri tamamlandı.

 

TAVLA TURNUVASI YAPILIYOR

Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen tavla turnuvasında ilk tur müsabakaları tamamlanırken, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da turnuvayı yakından takip etti. Tavla turnuvasının 3 gün süreceği belirtildi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR VE EĞİTİMLERİNİ DESTEKLİYORLAR
 

Etkinlikler kapsamında Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Meslek Edindirme Kursuna katılan kursiyerlerin ve yaz kursu öğrencilerinin yıl sonu sergisi Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binası fuaye alanında açıldı. Sergi öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Uyan, “Gençlik Merkezimizde kursiyerlerimizin ve yaz okulu öğrencilerimizin hazırladığı el emeği göz nuru eserler ilk kez belediye binamızda sergileniyor. Vatandaşlarımıza meslek edindirmek, gençlerimizi daha iyi eğitmek adına açtığımız kurslarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Kurslarımıza katılan ev hanımları ek gelir sağlarken aynı zamanda meslek sahibi oluyorlar. Sır altı çini, el işi, mozaik ve birbirinden değerli eserler üretiliyor. Meslek Edindirme kurslarımızın yanı sıra burada yaz okulu kurslarımıza katılan öğrencilerimizin el işi, görsel sanat eserleri de burada. İngilizce, matematik, bilgisayar, görsel sanatlar gibi alanlarda öğrencilerimiz kendilerini geliştiriyor ve eğitimlerini destekliyorlar. “dedi.

GÖRSEL TASARIMLAR SERGİLENDİ

Ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.  Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Meslek Edindirme Kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladığı, sır altı çini, seramik, el işi, resim ve yaz okulu kursiyer öğrencilerinin el işi çalışmaları ile geri dönüşüme dikkat çekmek adına pet şişe ve atıklardan yaptıkları görsel tasarımlar sergilendi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10