Akay: Vatandaşların nefes alabileceği bir alan oluşturuyoruz

Çerkezköy Belediyesi, Pınarça Deresi'nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi'nin arasında kalan 33 bin 640 metrekarelik yeşil alanı modern bir yaşam alanına dönüştürecek.

Çerkezköy 28.08.2018 18:38:00 0
Akay: Vatandaşların nefes alabileceği bir alan oluşturuyoruz

 

 

Çerkezköy Belediyesi, Pınarça Deresi’nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi’nin arasında kalan 33 bin 640 metrekarelik yeşil alanı modern bir yaşam alanına dönüştürecek.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Pınarça Deresi’nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi arasında kalan 33 bin 640 metrekarelik alanda Çerkezköy Belediyesi tarafından park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

OTURMA ALANLARI VE BAĞLANTI YOLLARI YAPILACAK

 

Pınarça Deresi’nin Fatih Camii ile Çorlu Deresi arasında kalan 33 bin 640 metrekarelik yeşil alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor sahaları, koşu yolları, sokak oyun alanları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, pergolaların bulunacağını söyleyen Akay, çalışmalar kapsamında bahse konu alanda beton parke taş döşeme kaplamalı meydan, oturma alanları ve bağlantı yolları da yapılacak” dedi.

 

FİTNESS ALANI OLUŞTURULACAK

 

Alanda beton işleri, kazı ve dolgu işleri gerçekleştirilecek. Spor sahaları, bisiklet ve koşu yolları, beton parke taş döşeme kaplamalı sokak oyun alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı oluşturulacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Pergola, PVC tel örgü güvenlik çiti, asfalt cep otopark, tribün ve ağaç altı oturma alanı, otomatik sulama sistemi, elektrik tesisatı döşenmesi ve aydınlatma işi ile bitkisel peyzaj işleri yapılacak” dedi.

 

VATANDAŞLARIN NEFES ALABİLECEĞİ BİR ALAN OLUŞTURUYORUZ

 

Başkan Akay, Pınarça Deresi’nin her iki tarafında yapılacak olan yeşil alan ve park çalışmalarının 4 ayda tamamlanmasının planlandığını belirterek “Fatih Camii’nden yaya olarak çıkan bir vatandaşımız yürüyüş yolarından Kentpark’a oradan da yapımını tamamladığımız Modern Pazar Yerimize ulaşacak. Pınarça Deresi etrafındaki park ve yeşil alan düzenlemeleri ile paralel Kentpark İkinci Etabı da tamamlanacak” dedi. Akay Kentpark ve Pınarça Deresi’ndeki çalışmaların tamamlanması ile Çerkezköy halkının 100 bin metrekarenin üzerinde yeni ve modern bir yaşam alanına kavuşacağını söyleyen Akay, vatandaşların nefes alabileceği bir alan oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10