Çerkezköy'de Yeni Türkü coşkusu

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Festivali'nde

Çerkezköy 2.09.2018 19:27:00 0
 Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne alan Yeni Türkü sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi. Sahne performansı ile seyircilerden bol alkış alan Yeni Türkü yaklaşık 5 binden fazla sanatsevere keyifli saatler yaşattı. Yeni Türkü, festivalin ikinci gününde saat 21:30’da Halk Pazarı yanındaki alanda konser verdi. Konseri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri sanatseverler izledi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Festival alanını dolduran sanatseverlerin heyecanla beklediği Yeni Türkü alkışlar eşliğinde sahneye çıkmasının ardından konserine “Maskeli Balo” isimli şarkı ile başladı. Yeni Türkü Eyvallah şarkısı ile konserini devam ettirirken‘Çember’ isimli türküyü seslendirmesinin ardından sahneye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay grup adına solist Derya Köroğlu’na çiçek takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Akay, Herkese mutlu akşamlar dileyerek; “Festivalimizin 2’nci akşamında, 30 Ağustos haftamıza, zafer haftamıza, festival haftamıza güzellik katan Çerkezköylü hemşerilerime ve bu geceyi güzelleştirecek, güzel bir gece paylaşacak olan Yeni Türkü ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BU ŞARKIYI HEP O’NU ANARAK SÖYLEDİK

 

Akay’ın konuşmasının konser tüm hızıyla devam ederken Yeni Türkü, sırasıyla ilk türkülerinden olan Mamak Türküsü’nü‘Deliler’ ve ‘Karanfil’ isimli şarkıları seslendirdi. solist Derya Köroğlu Karanfil isimli şarkıyı besteledikleri dönemde Uğur Mumcu’nun hayatını kaybettiğini ifade ederek; “Bu şarkıyı hep O’nu anarak söyledik. Karanfilleri hep ona gönderdik. Ve hala onun izinden yürüyen dostlara, gazetecilere hepsine gönderiyoruz tekrar” sözlerine yer verdi.

 

BİNLERCE KİŞİ EŞLİK ETTİ

 

Yeni Türkü 1986 yılında yayınlanan “Günebakan” albümünde yer alan “Olmasa Mektubun” şarkısını dinleyicilerle hep bir ağızdan söylemesinin ardından konseri sözleri Can Yücel’e ait olan “Yeşilmişiz” şarkısı “Vira vira”, “Yağmurun elleri”, “Sezenler olmuş”, “Fırtına”, “Yedikule”, “Aşk yeniden” şarkıları ile sürdürdü. 1993-1997 yılları arasında yayınlanan ve 90’lı yılların efsaneleşen bir televizyon dizisi olan Süper Baba dizisinin şarkısını da seslendiren Yeni Türkü’ye Alanı dolduran çocuk, kadın, erkek binlerce kişi de eşlik etti. Yeni Türkü “Telgrafın telleri”, “Beyoğlu’nda gezersin”, “Telli turna”, “Başka türlü bir şey” şarkılarını da seslendirmeyi ihmal etmedi.

 

FİNALİ İZMİR MARŞI İLE YAPTI

 

Finali İzmir Marşı ile yapan yeni Türkü’ye Çerkezköylüler de büyük bir coşkuyla eşlik etti. Sahne performansıyla bol alkış alan Yeni Türkü, Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu, Furkan Bilgi, Serdar Barçın, Bahadır Tanrıvermiş ve Sezer Alemdar’dan oluşuyor. 1 buçuk saat sahnede kalan Yeni Türkü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ ve ailesinin yanı sıra festival alanını dolduran binlerce kişiye keyifli saatler yaşattı.

 

Haber: Şaban KARDEŞ 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10