Yoğunluk nedeniyle trafik kilitlendi

Yaz tatillerini geçirip dönüş yoluna geçen gurbetçiler ve araçlarıyla yurt dışına yük taşıyan TIR'lar nedeniyle Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda, tarfik kilitlendi. Kapıkule'de TIR'lar 10 kilomet

Bölgede Gündem 2.09.2018 20:37:00 0
Yoğunluk nedeniyle trafik kilitlendi

 

 

Yaz tatillerini geçirip dönüş yoluna geçen gurbetçiler ve araçlarıyla yurt dışına yük taşıyan TIR'lar nedeniyle Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda, tarfik kilitlendi. Kapıkule'de TIR'lar 10 kilometre, diğer araçlar ise çift sıra halinde 5 kilometre kuyruk oluşturdu.


Yaz tatillerini Türkiye'de geçirip, yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüşe geçen gurbetçiler ve bu ülkelere yük taşıyan TIR'lar, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğuna neden oldu. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise TIR'lar 5, diğer araçlar 3, Edirne'nden Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda ise TIR'lar 3, diğre araçlar da 2 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki bekleyen araçlarda seyahat edenler, yol boyunca ihtiyaçlarını giderecekleri tesislerin olmamasından şikayet etti. Polis ve jandarma ekipleri'nin kapanan yolun akışını, karşı şeritten dubalarla bölerek sağladığı açıklandı.

"BU ÇİLEYE BİR ÇARE BULUNSUN"


Çetin Metin, Ailesiyle birlikte tatilini yaptıktan sonra Almanya'ya dönmek üzere yola çıktığını ve  saatlerdir çıkış yapmak için beklediklerini belirterek, "Türkiye'de tatilimizi yaptıktan sonra çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldik. Yaklaşık 18 saattir yollardayız. Burada 4 saattir çıkış yapmak için bekliyoruz. Bize kimse neden beklediğimizi söylemiyor. Bu çileye bir çare bulunsun" dedi.
Gurbetçiler her yıl yaşadıkları bu soruna çözüm üretilmesini istedi. TIR şoförleri de yıllardır kuyrukta beklediklerini söyleyerek, yol boyunca temel ihtiyaçlarını gidebilecekleri seyyar tuvalet gibi kabinlerin konulmasını talep etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 12 peronda çıkış işlemlerinin devam ettiğini ifade ederek, yoğunluğun araçların aynı anda çıkış yapmak istemesinden kaynaklandığını söyledi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10