AK Parti, Akay'ın karşısına 13 isimle çıkıyor

Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'nin Tekirdağ'da CHP karşısında 12-0 kaybettiği mahalli seçimlere sayılı günler kala AK Parti Genel Merkezi, kaybettiği kalesi olan Çerkezköy Belediyesi'ni CHPâ??

Çerkezköy 2.09.2018 21:17:00 0
AK Parti, Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın genel merkezdeki yarışta Muharrem İnce saflarında yer almasını aday olmasının önünde engel olarak gören AK Partililer, Akay’ın CHP’den aday gösterilmeyeceği inancıyla bol aday adaylı yarışta, AK Parti’nin oy averajıyla belediye başkanlığını kazanmasını hedefliyor.

 

2 ADAY ÖN PLANA ÇIKIYOR

 

 

İlçe başkanlığından ayrılarak milletvekili adayı olan, ardından yeniden ilçe başkanlığını alan Abdullah Öğe’nin karşısına aday olarak çıkması öngörülen Süleyman Kozuva’nın kadrolarına, ilçe başkanlığına atanan Abdullah Öğe tarafından yönetimde yer verilmeyişi Öğe ve Kozuva arasındaki gizli adaylık yarışını göz önüne sererken iki isim favori başkan adayları arasında yer alıyor. 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Tekirdağ’dan 6’ncı sıra milletvekili adaylığının ardından yeniden ilçe başkanlığını alan Abdullah Öğe’nin AK Parti Genel Merkezi’ndeki ağırlığı göz önünde tutulurken, Süleyman Kozuva da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi ile olan ikili münasebetleri dolayısıyla adaylar arasında ön plana çıkıyor.

 

 

CHP’DEN GERİ ALMAYI HEDEFLİYORLAR

 

 

Öte yandan AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan, eski belediye başkanlarından Dr. Remzi Garip, Ali Ertem, Veliköy belediye eski başkanı Efrahim Yeşil’in yanı sıra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Eski Başkanı İsmail Akın, AK Parti Kadın Kolları Eski Başkanı Nuran Yeşil, Yılmaz Erkılınç, Hasan İşcan, Tuncay Yeğin, Meclis Üyeleri Şükrü Dumanlar ve Ali Dönmez’in de aday adayları arasında yer alacağı Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Partililer, 10 yıl AK Parti tarafından yönetilen Çerkezköy’ün yönetimini CHP’den geri almayı hedefliyor.

 

 

“EKİM SONUNDA NİHAİ KARARIMI VERECEĞİM”

 

 

Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem aday olma konusunda bugün itibari ile nötr olduğunu, bunun bir süreç olduğunu, önündeki konjektörü değerlendireceğini kaydederek, genel merkezin adaylık kriterlerine bakacağını ve nihai kararını Ekim sonuna doğru vereceğini belirtti. Öte yandan Çerkezköylü iş adamı ve HappyHoursCafe ve Restaurantişletmecisi Yılmaz Erkılınç’ın ise önümüzdeki günlerde STK ve muhtarlarla yapacağı toplantı sonrası aday adaylığını kamuoyuna duyuracağını belirtti. Veliköy Belediye Eski Başkanlarından Efrahim Yeşil de “Çerkezköy’ün potansiyel aday adayıyız. Havayı koklayalım ondan sonra adaylık sürecinde Çerkezköy’e faydamız olacaksa seve seve yaparız. Esnafı dolaştığımızda karşılığını göreceksek aday oluruz. Çerkezköy inşallah beklediği hizmetleri alacak” dedi.

 

 

AKAY’IN KARŞISINA HANGİ İSMİN ÇIKACAĞI KONUŞULUYOR

 

 

Doğal seyrinde yapılması planlanan seçimlere 7 ay kala Çerkezköy’de konuşulmaya başlanan isimlerden hangisinin başkan adayı, hangilerinin meclis üyesi olarak yer alacağı Çerkezköy kamuoyunda merak edilirken, bütün anketlerde oy oranı partisi CHP’nin 16 puan üstünde çıktığı kaydedilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın karşısına AK Parti kulvarından hangi ismin çıkacağı AK Parti kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı. 25 ve 26. Dönem milletvekilliği yapan Ayşe Doğan’ın isminin de geçtiği AK Parti’nin, Mart 2019 seçimlerine kiminle katılacağı merak edildiği kadar, bugüne kadar sessizliğini koruyan Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlere hangi isimle gideceği, İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin ve Büyük Birlik Partisi’nin Çerkezköy’deki hamleleri de merak ediliyor. 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10