''Suçlu yağmur değil''

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çorlu'da 8 Temmuz 2018 günü meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin inceleme ve değerlendirme raporunu açıklad

Çorlu 5.09.2018 19:50:00 0

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çorlu'da 8 Temmuz 2018 günü meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin inceleme ve değerlendirme raporunu açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe'nin açıkladığı raporda, demiryolu hattını tarım arazilerinden geçtiği ve tarım arazilerinin geçtiği yerlerde zeminin taşıma gücünün zayıf olduğu vurgulanarak, kazadan önce de bölgenin yağmur yağışı aldığı ifade edildi. İnceleme sırasında çekilen fotoğraflarda, balast ve alt balast tabakalarının yetersizliği nedeniyle işlevini yitirdiği, hatta tabii zemin içinde kaybolduğunun görüldüğü belirtilen raporda, "Teknik olarak bu durma balast yutulması denilmektedir. Demiryolu hattı yapılırken göçme, çökme ve tabaka kayması ve boşalması ile ilgili bilgiler dikkate alınmamıştır. Ayrıca yağan yağmurlar dikkate alınarak gerekli olan bakım ve kontrollerin yapılmadığı, bu kazanın sadece en son yağan yağmurlara bağlanmaması gerektiğinin bilinmesini de istiyoruz. Suçlu yağmur değildir. Yapanlar, yaptıranlar ve yapılmış olan yapıları denetlemeyenlerdir" denildi.

Haber: Hilal ÇARIKÇI
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10