Rüzgar gülü temiz enerji üretecek

Kapaklı Belediyesi tarafından Karlı Mahallesi'nde yapılan Rüzgâr Gülü Enerji Santrali çok yakında faaliyete geçiyor. Montaj işlemleri biten enerji santralinin çok yakında Kapaklı'ya bin kilowatt gücÃ

Kapaklı 6.09.2018 15:32:00 0
Rüzgar gülü temiz enerji üretecek

 

 

Kapaklı Belediyesi tarafından Karlı Mahallesi’nde yapılan Rüzgâr Gülü Enerji Santrali çok yakında faaliyete geçiyor. Montaj işlemleri biten enerji santralinin çok yakında Kapaklı'ya bin kilowatt gücünde temiz enerji üretebilir hale geleceği belirtildi.

 

 

Temiz enerji üretmek amacıyla birkaç hafta önce yapımına başlanan Rüzgar Gülü Enerji Santrali'nin çalışmalarında sona gelindiği açıklandı.




"ENERJİ AÇIĞINA KATKIDA BULUNACAK"



Yapılan proje ile Türkiye’deki enerji açığına da bir miktar katkıda bulunulacağına dikkat çekerek Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bildiğiniz üzere gelişen teknoloji ile birlikte yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları insanlık için önemli bir hale geldi. Bugün birçok Avrupa ülkesinde Rüzgar Gülü Enerji Santralleri ve Güneş Panelleri ile enerji üretilirken, ülkemizin de bu enerjiye yönelimini desteklemek adına böyle bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah kısa süre içerisinde 1000 KW enerjiyi Kapaklılı vatandaşlarımızla buluşturacak, artan enerjiyi ise satarak Belediyemize hizmet statüsünde ek bir gelir sağlayacağız. Kapaklımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10