Zübeyde Hanım Parkı'nın 1'inci etabı faaliyete geçirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ ili genelinde hayata geçirilen yeşil alan projesi kapsamında Çorlu'da bulunan Zübeyde Hanım Parkı'nın 1'inci etabı faaliyete geçirildi.

Tekirdağ 6.09.2018 15:39:00 0
Zübeyde Hanım Parkı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ ili genelinde hayata geçirilen yeşil alan projesi kapsamında Çorlu’da bulunan Zübeyde Hanım Parkı'nın 1'inci etabı faaliyete geçirildi.

Yetkililer, Zübeyde Hanım Parkı’nın Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde resmi kurumlar ve toplu konutlara yakın ve oldukça işlek bir konumda bulunduğunu ifade ederek vatandaşların vakit geçirdikleri, yürüyüş ve spor yaptıkları bir yer haline geldiğini ifade etti.

2'NCİ ETAPTA BASKETBOL SAHASI, TENİS KORTU VE ÇOCUK OYUN ALANI YER ALIYOR

Park hakkında bilgilendirmede bulunan yetkililer 52.700 metrekare alan üzerinde kurulan Zübeyde Hanım Parkı'nın 33.700 metrekarelik 1'inci etabı tamamlandı. Proje kapsamında 14 bin metrekare alanda çimlendirme çalışması gerçekleştirildi, 170 adet ağaç dikildi, 13 adet dikdörtgen şeklinde pergola, 12 adet yarım daire şeklinde pergola, 5 adet kamelya, 23 adet bank, 13.250 metrekare sert zemin taşa döşeme, 160 araçlık otopark alanı, 1.270 metre bisiklet yolu yapıldı. 4 adet bisiklet parkı, 22 adet çöp sepeti, 97 adet dekoratif aydınlatma direği, 5 adet döküm çeşme, 2 adet fitness grubu ve 1 adet direkli dekoratif meydan saatinin kurulumu gerçekleştirildi. Ayrıca park alanında Zübeyde Hanım'ın mermerden yapılmış bir büstü bulunuyor. Zübeyde Hanım Parkı'nın 19.000 metrekarelik 2'nci etabında çalışmalar devam ediyor. Tamamlanma aşamasında olan 2'nci etapta basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanı yer alıyor’’ dedi.

ZÜBEYDE HANIM'IN İSMİ YAŞATILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, onu dünyaya getiren, yetiştiren, elleri öpülesi annesi Zübeyde Hanım'ın adını yaşatmak için Çorlu ilçesinde hizmete sunduğumuz bu parka `Zübeyde Hanım Parkı' adını verdik. Bu güzel parkımızın 1'inci etabı, halkımızın vakit geçirdiği ve sosyalleştiği bir yer haline geldi. Vatandaşlarımız burada yürüyüş ve spor yapıyor. Ayrıca bisiklet sürüşü için de çok güzel bir parkurumuz var. 2'inci etap çalışmalarımız bittiğinde Zübeyde Hanım Parkı projemiz tamamlanmış olacak. En büyük yeşil alan projelerimizden birini Çorlu ilçemizde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Halkımıza hayırlı olsun," dedi.

Haber: Sevim BOZKURT

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10