O kazada sorun çok, sorumlu yok

8 Temmuz'da Uzunköprü'den kalkan ve İstanbul Halkalı'ya giden yolcu treninin Çorlu Sarılar Mevkii'nde devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 25 kişi gözyaşları arasında anıl

Çorlu 10.09.2018 19:20:00 0
O kazada sorun çok, sorumlu yok

Çorlu’ya bağlı Sarılar Mevkii’nde, 8 Temmuz’da meydana gelen, 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasından 2 ay sonra kazada yakınlarını kaybedenler ve bazı yaralılar ile aileleri, olay yerine karanfil bırakmak için Sarılar köyünde bir araya geldi. 

SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Tren kazasında traktörleriyle olay yerine gidip, yaralıları tahliye eden köylülere, ölenlerin yakınları ve yaralananlar teşekkür etti. Yağmur yüzünden ve karadan araç yolu olmadığı için kaza yerine gidemeyen yaklaşık 300 kişi, köyde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kazada kardeşi ve 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin'i kaybeden Zeliha Bilgin, bugün kendisinin doğum günü olduğunu ifade ederek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. 

YAŞADIĞIMIZ DURUM ÇOK ACI VE TELAFİSİ YOK
Elinde kızının trende çektirdiği son fotoğrafını taşıyan Bilgin, "Ben bugün kızıma sarılamayacağım. Kardeşlerime sarılamayacağım. Onlar kim bilir bana nasıl bir sürpriz yapacaklardı? 8 Temmuz günü yaşanan olay çok acı ve ihmal doluydu. Burada 25 kişi hayatını kaybederken, 340 kişi de yaralandı. Bizler, ölenlerin yakınları olarak yaşanan olayın takipçisi olmaya devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Olayın sorumluları kimlerse bulunarak mutlaka gereken cezayı çekmeliler diyen Bilgin, ‘’Biz, aldığımız ilaçlar sayesinde ayakta kalabiliyoruz. Ölenleri asla unutmadık, asla da unutmayacağız. Bugün benim doğum günüm. Kızım ve kardeşim bu kazada ölmeseydi şuan bana doğum günü sürprizi hazırlıyor olacaktılar. Yaşadığımız durum çok acı ve telafisi yok" şeklinde konuştu.
 
KAZA GELİYORUM DİYOR VE KAZA GELİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, "Kazanın sebebinin ihmaller olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi Raporu ile Sayın Genel Başkanımız Sarılar'da meydanda açıklamıştı. Bir dizi ihmaller arka arkaya gelmiş. Yol bakımı ve menfezlerin bakımı ile ilgili ihaleye çıkılmış ama 22 Haziran itibari ile ihale iptal edilmiş. Bunun sebebi de iş ödenek olmadığından. Geçmişe doğru döndüğümüzde bu aradaki 184. kilometreden itibaren aradaki yer bakım ve onarıma girmemiş. Yani sanki burası unutulmuş. Geldiğimiz noktada en son olmayacak malzemelerle dolgu yapılmış ve ondan öncede meteoroloji yoğun bir yağış olacağını da Devlet Demir Yollarına da bildiriyor. Ama geldiğimiz noktada tamamen ihmaller zinciri arka arkaya, kaza geliyorum diyor ve kaza geliyor" dedi. 

MERAK EDİYORUM
Sözlerine devam eden Aygun, "Biliyorsunuz o an itibari ile yayın yasağı geldi. Kazanın olduğu andan itibaren bizler kazanın içerisindeydik. Genel Başkanımızın talimatı ile beraber, bölgeye gönderilen milletvekiliydim. Yine CHP Genel Başkanının özel talimatı ile ben Tekirdağ'da Sarılar'dayım. Çünkü bütün arkadaşlarımız bugün CHP'nin Kuruluş Yıl Dönümü sebebiyle hepsi Anıtkabir'de törenlerde. Biz burada görevliyiz. Araştırma yönergeleri verdik. Son yönergeler meclisin raflarında bekliyor. AKP ve MHP'nin oylarıyla beraber bu kabul edilmedi. Şimdi bekliyoruz. Tekrar Araştırma yönergelerini düzenleyerek bir daha vereceğiz. Bakalım 1 Ekimden sonra bölge Milletvekilimiz Sayın  Mustafa Şentop acaba buradaki sessiz çığlığın sesine kulak verecek mi. Merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

25 TANE PIRIL PIRIL CANLARIMIZI YİTİRDİK

Ailelerle yakın temasta olduklarını ifade eden Aygun; ‘’Zeliha Hanım bir şey söyledi. Suudi Kral öldüğünde bu ülkede 3 gün yas vardı.  Ama burada 25 tane pırıl pırıl canlarımızı yitirdik. Herhangi bir yas dahi ilan edilmedi. Aranmadılar sorulmadılar. Devlet Demir Yolları bahsettikleri gibi bir tane yazı göndermiş. 'Gelin size para ödeyelim' diye. Bu kadar kolay mı bazı şeyler. Öncelikle sorumlu kimse, bu kazaya sebebiyet veren kimse onu bulup araştırıp ortaya çıkarman lazım. Bu insanların ancak o zaman feryatları diner. Hepsi farklı, ben çocuğumu kaybettim diyor, diğeri ben eşimi kaybettim diyor Orayı yaşamayan, görmeyen buradaki sesi feryadı bilmez. Onun için biz o günden bu güne kadar devam istişaredeyiz. Ve davanın da müdahiliyiz’’ dedi. 

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KARANFİLLER BIRAKILDI
Konuşmaların ardından köy yakınından geçen rayların bulunduğu bölgeye gidilirken, yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Rayların üzerine karanfiller bırakan ölenlerin yakınları ve yaralılar gözyaşlarına boğuldu. Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden kalkan ve İstanbul Halkalı'ya giden yolcu trenine de feryatlar ve gözyaşları içinde karanfiller atıldı.

Haber: Şaban KARDEŞ-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10