Kavak Dere ıslah çalışmaları tamalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından , kirliliği ve çevreye yaydığı pis kokular nedeniyle mahalle sakinlerinin kâbusu haline gelen Kavak Dere, geçtiğimiz aylarda başlatılan ıslah çalışmaları

Tekirdağ 14.09.2018 18:52:00 0
Kavak Dere ıslah çalışmaları tamalandı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere’nin 1’inci etabının ardından 2’inci etabının tamamlanmasıyla birlikte ıslah çalışmaları tamamlanmış oldu.  Kavak Dere ıslah çalışmalarının  2 etap halinde gerçekleştirildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bin 700 metrelik 1. Etap ıslah çalışmaları V kanal şeklinde gerçekleştirilirken; Bin 150 metrelik 2. Etap çalışmaları ise U kesit şeklinde gerçekleştirildi. Ayrıca ıslah çalışmaları kapsamında 33 ve 25 metre uzunluğunda iki adet menfez köprü yapıldı” dedi.

KAVAK DERE’DEN ARTIK TEMİZ VE KOKUSUZ SU AKIYOR

Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin Kavak Dere’deki kirlilik ve çevreye yayılan pis kokulardan uzun süredir şikayetçi olduklarını ifade eden Akay, çevredeki evsel atıklar ve sanayi bölgesindeki bazı fabrikaların kaçak atıksu hatlarının Kavak Dere’ye döküldüğünü belirterek ‘’ Islah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte tespit edilen kaçak hatlar kapatıldı. Kavak Dere’den artık temiz ve kokusuz su akıyor” ifadelerini kullandı.

KAVAK DERE ETRAFINDA KOLEKTÖR HATTI YAPIMINA BAŞLANILDI

Akay, Kavak Dere etrafında kolektör hattı yapımına da başlanıldığını belirterek; “Bu bölgedeki atık sular kolektör hattı ile toplanarak Veliköy Mahallemizdeki Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınacak. Burada arıtıldıktan sonra standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek. Daha sonra Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kavak Dere etrafında yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi.

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10