''Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz var''

15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen sahilde temizlik etkinliği kapsamında sahilde onlarca torba çöp toplandı.

15.09.2018 19:24:00 0
 

7 yıldan bu yana dünya çapında düzenlenen Let’s Do It! (Haydi yapalım) projesi kapsamında,  Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tarafından sahil dolgu alanda temizlik etkinliği düzenlendi.  Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“FARKINDALIK YARATMAK VE ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN BİR ARADAYIZ”

Gönüllülerin Sahil Mutlukent Çay Bahçesi yanında toplanması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır; “Öncelikle Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’ın selamlarını iletmek istiyorum. Kendisi şehir dışında olduğundan aramızda olamadı. 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, burada farkındalık yaratmak, çevre bilincini aşılamak ve çevre kültürünü geliştirmek için buluştuk. Çevreyi temizlemenin en güzel yolu, kirletmemektir. Burada daha temiz bir çevre bırakarak, bizden sonra gelenlerin de aynı şekilde korumasını amaçlıyoruz. Daha temiz, daha mutlu bir Süleymanpaşa için, bütün çöplerimizi toplayarak örnek olalım. Katılan herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.

 TEMİZLEMEK ÖNEMLİ AMA ASIL OLAN TEMİZ TUTMAKTIR

Çakır’ın ardından söz alan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yaparak, “Bugün, yine Süleymanpaşa Belediyesi’nin farkındalık yarattığı bir günde hep birlikteyiz. Katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Temizlemek önemli ama asıl olan temiz tutmaktır. Pikniğe, parka gittiğimizde kuruyemiş kabuklarımızı, pet şişelerimizi yerlere atmayalım. Önce biz evimizin önünü süpürelim ki ardımızdan diğerleri de gelsin. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz var. Atalarımız bize güzel bir ülke bırakmışlar, kıymetini bilelim. 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık yaratan Belediye Başkan Yardımcımız Gülferah Güral başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Temiz bir çevrede yaşamak dileğiyle, hepimize kolay gelsin diyorum,”dedi.

ETKİNLİK ÜÇ SAAT SÜRDÜ

Konuşmaların ardından katılımcılara eldiven, süpürge, faraş, çöp torbası ve şapka dağıtılarak temizlik etkinliğine geçildi. Onlarca gönüllü, sahilin her yerinde izmarit, plastik atık gibi her türlü malzemeyi el birliği ile toplamaya başladı. 09.30’da başlayan etkinlik, saat 12.30’da gerçekleştirilen pilav-ayran ikramı ile sona erdi. Etkinliğe katılan herkese Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bez alışveriş torbası hediye edildi. Gönüllüler, toplanan onlarca torba çöple hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Sevim BZOKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10