Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi açıldı

 Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi Altınova Mahallesi'nde açıldı. Yapılan açılış törenine Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır, Tekirdağ Süleymanpaşa

Süleymanpaşa 17.09.2018 19:29:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi açıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır kısa bir bilgilendirme yapmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; “Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Sayın Başkanımız Ekrem Eşkinat, çocukları çok seviyor. Onlara gerçekten değer veriyor. Şehrin bütün yatırımlarını çocukları düşünerek yapıyor. Burası da onlardan bir tanesi. İlkini burada açtık. İkincisi Karacakılavuz’da açılacak. Başkanımız her sene bir mahallede böyle bir çocuk akademisi yapma hedefinde. Amacı hem devlet hem de özel okullara örnek olmak. Bu eğitim türünün yaygınlaşmasını sağlamak. Burada özel bir yöntem, Montessori kullanılacak. Çocuklar yaşayarak, kendi kendilerine deneyerek öğrenecekler. Öğretmenleri bu konuda onlara rehberlik edip yol gösterici olacak.” dedi.

‘’TRAKYA’DA İLK TÜRKİYE’DE DE SADECE BİRKAÇ ÖRNEĞİ VAR”

 

Güral, Çalışmanın Trakya’da bir ilk ülke çapında da sayılı örnekleri olduğunu ifade ederek; “Açılışımız ile birlikte 150 başvuru alındı. 60 başvuru tam evrak ile bize ulaştı. Yapılan değerlendirmede 25 öğrenci Çocuk Akademisi’nde bizlerle birlikte olmaya hak kazandı. Böyle bir çalışma Trakya’da ilk Türkiye’de de sadece birkaç örneği var. Onlar ülkemizin en şanslı çocuklarından. Umarım bu şansları hayatları boyunca devam eder. Biliyorsunuz bütçemizin çok büyük bir kısmını şehrimizin alt yapı ve yol çalışmalarına harcıyoruz. Bu sene bu çalışmaları tamamladıktan sonra artık tamamen şehrimizin eğitim ve çevre düzenlemesi işlerine el atılacak. Daha güzel günlerde daha da güzel işler ile sizlerle birlikte olacağız” sözlerine yer verdi.

 

SOKAK HAYVANLARI İLE TANIŞMA MAMASI PAKETİ HAZIRLADILAR

 

Konuşmaların ardından Çocuk Akademisi öğrencileri balonlar ile ailelerini karşılarken ilk günden sokak hayvanları ile tanışma maması paketi hazırlayarak konuklara hediye etti.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10