Akay pazarcıları uyardı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  önceki gün Kapalı Pazar yerinde yolcu duraklarının yapılacağı yerlerde inceleme yaptı. Konuyla ilgili Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Çerkezköy Pazarcılar

Çerkezköy 21.09.2018 17:30:00 0
Akay pazarcıları uyardı

Önceki gün Kapalı Pazar yerine giden Belediye Başkanı Vahap Akay,kapalı Pazar yerinde Pazar esnafının sıkıntılarını dinledi.

 

“AFFETMEYECEĞİM”

 

Akay “Pazar esnafımızın daha iyi yerde satış yapması ve halkımızın da nezih yerde alışveriş yapması için pazarı yaptık. Pazar etrafındaki işportacılarımızdan rahatsız olduğunu gözlemledim. İşportacıları da affetmem. Bundan böyle  işportacı pazara giremeyecek. Bu konuda sıkı bir çalışma başlattık. Burada da her esnaf kurallara uyacak” dedi.

 

“DEVİR YAPAN KAMU ZARARI YAPMIŞ OLUR, SONUCUNADA KATLANIR”

 

Akay “ Aldığımız duyumlara göre belediyeden habersiz yerlerini devir etmek isteyenler olduğunu duyuyoruz.Burada herkes yönetmeliklere uyacak.Devrin bir bedeli var.Gayri resmi devir yapan olursa kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Gereğini yaparız.Burada  ihaleye girip yer alan belediyeye işgali kim ödüyorsa o tezgah açar” dedi.

 

“SONUCUNA KATLANIR”

 

Devir bedelinin 10 bin TL olduğunu hatırlatan Akay “ Bana devir konusunda başka yerleri örnek göstermeyin.Devir bedeli 10 bin TL’dir. Bu kararı belediye  meclisimiz oybirliğiyle almıştır.Biz sizlere hakkınızı teslim ettik ve başka gelen pazarcılara hakkınızı vermedik.Ben yer almaya gelenlere  sizin hakkınızı korumak için onlara olmaz dedim. Gayri resmi yer devri yapan kamu zararı yapmış olur, sonucuna katlanır,bedeli de yüksek olur.Bundan böyle her Perşembe ve Pazar günü pazarı bizzat kendim denetleyeceğim. Belediyeden yer alan esnafımızı tezgahı başında görmez isem yada başkasını görürsem  gereğini yaparız.Burada herkes kurallara uyacak.Burayı temiz tutmak içinde özen gösterilecek.Bizler sizlerin sıkıntılarını çözümlemek için çaba sarf ediyorsak sizlerde işyeriniz olan burasını eviniz gibi koruyup kollamak sizin görevinizdir” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10