Belediye 10 branşta kurs açacak

Çerkezköy Belediyesi Kültür Sanat Kursları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Şube Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları kapsamında 2018-2019 Eğitim ve Öğretim

Çerkezköy 25.09.2018 19:43:00 0
Belediye 10 branşta kurs açacak

Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi işbirliği ile düzenleyeceği Kültür ve Sanat Kursların kayıtlarının 26 Eylül Çarşamba günü başlayacağını ve 12 Ekim Cuma günü sona ereceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kültür-Sanat kurslarımızın 2018-2019 döneminin başvuruları 26 Eylül Çarşamba gününden itibaren alınmaya başlanacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek olan kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız 26 Eyül-12 Ekim tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimize, Bağlık Mahalle Evimize, Veliköy Mahalle Evimize ve Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimize kimlik fotokopileri ile başvuruda bulunabilirler” açıklamasını yaptı.

MERKEZ SAYISINI 5’E ÇIKARTTIK

 Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kursların 5 farklı noktada gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Akay “ Kurs merkezlerimizin sayısını 5’e çıkararak, kurslarımızı vatandaşlarımızın ayağına kadar götürmeyi hedefledik. Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan Basit İğne Teknikleri, Bağlama, Gitar, Çini, Satranç, Ebru, Türk Sanat Müziği, Pilates-Step-Aerobik, Bilgisayar, Rölyef kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımız 26 Eylül Çarşamba gününden itibaren kayıtlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

10 BRANŞTA AÇACAĞIZ

Belediyenin açtığı kursların eğitimlerinin yıl boyunca Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, Bağlık Mahalle Evi ve Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’nda verileceğini söyleyen Akay “ Kültür ve Sanat kurslarımız her yıl giderek artan katılımla devam ediyor. Yeni dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Şube Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları kapsamında 10 branşta açacağımız kültür ve sanat kurslarımıza tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz” dedi. 

SERTİFİKA DA VERİLECEK

Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi işbirliği ile düzenleyeceği Kültür ve Sanat Kurslarının nerelerde verileceği ile ilgili de bilgi veren Akay, “Veliköy Mahalle Evimizde Bağlama, Gitar ve Rölyef kursları verilecek. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde Basit İğne Teknikleri, Bağlama, Gitar ve Bilgisayar kursları verilecek. Bağlık Mahalle Evimizde Bağlama, Gitar ve Basit İğne Teknikleri; Belediye Hizmet Binamızda ise Satranç kursu verilecek. Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizde ise Bağlama, Gitar, Çini, Türk Sanat Müziği, Ebru ve Pilates-Step-Aerobik kursları verilecek.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi işbirliği ile düzenlediğimiz kültür sanat kurslarında başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitime Belgesi verilecek. Tüm kurslarımız alanında uzman eğitmenler tarafından verilecektir. Bu vesile ile şimdiden kültür ve sanat kurslarımıza katılacak olan vatandaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10