Akay 'ön seçim' dedi

Gazeteci Şaban Kardeş'in Gündem Özel  programına konuk olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2014 seçimleri öncesi olduğu gibi 2019 yerel seçimleri öncesinde de ön seçim yapılmasınÄ?

Çerkezköy 26.09.2018 21:21:00 0
Akay

Duruma, rüzgara göre bir pozisyon alma mücadelesinin olmadığını kaydeden Akay, “Kurultay delegesi olmama rağmen Muharrem İnce’ye kurultaya taşımak için gönülden destek olmakla ilgili açıklamam oldu. Kurultay toplanmayınca arka arkaya kovalamaya başladılar. ‘Vahap Akay’ı aday yaparlar mı’ diye soru gündeme geldi” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanlığı, delegelik gibi görevlerde bulunduğunu, belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Akay “Partimin çeşitli karar mekanizmalarında yüksek sesle söyleyen birisiyim. 27 Ağustos 2013’te aday adaylık açıklaması yaptım. 8 aday adayı içerisinde ön seçim isteyen tek bendim. İlçe kongresinde ön seçim diyen ender belediye başkanlarından birisiyim” dedi.

 

DAHA İYİ YAPACAK VARSA ‘HAYIRLI OLSUN’ DERİM

 

2014 seçimleri öncesi olduğu gibi 2019 yerel seçimleri öncesinde de ön seçim yapılmasını talep eden Başkan Akay “Parti sandığı koysun, sandıktan çıkanı belediye başkan adayı göstersin diye talebim var. Bu noktada bir alternatif ve daha iyi yapacak birisi varsa ben hayırlı olsun derim. Arkadaşı desteklerim” dedi.

 

“ÖRGÜT İRADESİ SANDIKTIR”

 

Göreve gelmesinin ardından parti rozetini bir kenara koyarak herkesin belediye başkanı olduğunu söyleyen Akay, “4,5 yıldır koşulsuz ve şartsız kapıdan giren herkese, sokaktaki tüm vatandaşlara, hiçbir siyasi sorgulama yapmadan, tarafsızca davrandım. Bu konuda tereddüdüm yok. Vatandaşlardan, örgütümden ne saklanacak, ne gizlenecek, ne de başka yöntemleri kullanacak durumum yada pozisyonum var. Olma derlerse olmam. Benim talebim budur. Partinin doğru yöntemi kullanacağından şüphem yoktur. Bu konuda tereddüdüm yok. Örgüt iradesi sandıktır. Buradan çıkan sonuç başım üstünedir. Milletin ve örgütün istemediği birşeyi ben de istemem” dedi.

 

“ZAMANI GELDİĞİNDE DAHA DAHA İYİ YAPACAĞIMI ANLATACAĞIM”

 

Çerkezköy Belediyesi’ni yönetecek adayda olması gereken 5 özelliğin sorulması üzerine de Başkan Akay “Birinci samimi, burada konuştuğu ile özü sözü bir olacak. İlkeli ve kararlı olacak. Çalışkan olacak. Dürüst ve şeffaf olacak. Bunlar olmazsa olmazdır. Bu şartlar altında bu kriterler için bütün arkadaşlar mücadele edecektir. En önemlisi samimi olmaktır. Güzel, seviyeli, düzeyli bir süreç olacaktır. Buna inanıyorum. Şuanda benim sürem var. Millet bana 5 yıl vardı. Benim 5 aydan fazla zamanım var. İşlerimin peşindeyim. Bu hizmetlerimi tamamlanın peşindeyim. O arkadaşlar daha iyi yapacaklarını iddia etsinler. Zamanı geldiğinde daha daha iyi yapacağımı anlatacağım. Yaptığım işleri kimsenin siyasetine alet ettirmem. Yaptığım işlerin arkasındayım. Arkasında olmaya devam edeceğim. Geleceğe baksınlar. Gelecek vizyonu için hareket etsinler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10