Anaokulunda aşure günü etkinliği

Kapaklı Karanfil Anaokulu tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure günü etkinliği gerçekleştirdi. Keyifli bir ortamda gerçekleşen etkinlikte öğrencilere ve misafirlere aşure ikram edilirken, öğrencile

Kapaklı 29.09.2018 15:22:00 0
Anaokulunda aşure günü etkinliği

 

“BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR”

Önceki gün okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Partili siyasetçi Akın Yılmaz, bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda Aşure gününün anlam ve önemine değinen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant”  Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, hoşgörünün ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu tür programlar öz değerlerimizi gelecek nesillere aktarma imkânı sağlayacak önemli etkinlikler. Böylesine güzel bir etkinlikte bir araya gelen siz değerli öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Karanfil Anaokulu Müdürü Sibel Altın da etkinliğe katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederek “ Çocuklarımızın elleriyle süslediği, dayanışma içinde yapılan aşurelerimiz daha anlamlı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikler birlik ve beraberliğimize vesile oluyor. Aşure geleneğini yaşatmak ve minik öğrencilerimize de bu geleneği öğretmek amacındayız. Bu yıl okul olarak ilk kez aşure etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Etkinlikte davetlilere ve öğrencilere aşure ikram edilirken, öğrencilerin ailelerine de aşureler gönderildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10