Suç çok; sahibi yok

Saray'da devam eden doğalgaz çalışmaları esnasında iş çıkışı evine giderken gerekli güvenlik önlemleri alınmayan çukura düşen talihsiz vatandaşın bir ay süren hastane çilesi şimdi

Çerkezköy 29.09.2018 20:09:00 0
Suç çok; sahibi yok

SarayAyazpaşa Mahallesi İnönü Caddesi üzerinden elinde poşetlerle evine giden 58 yaşındaki Turhan Eken, GAZDAŞ’ın yaptığı altyapı çalışmaları sırasında önlem alınmayan çukura düşerek ağır yaralandı. Eken’in düşüş anı çevredeki güvenlik kamerasına an be an yansırken, önce Saray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Turhan Eken 1 ay iş göremez raporu aldı. Kazanın ardından polis tutanağından GAZDAŞ’ınaltyapı hizmetlerini yaptığı kaydedilen firma olan YCS İnşaat Mühendislik firmasının yetkilisi Burhanettin Kebude’nin, olay günü polise verdiği ifadede söz konusu şantiyenin sorumlusu olduğunu, kazı alanının emniyet alanının güvenlik ve diğer işlemlerinden sorumlu olduğunu ifade etmesine rağmen,Saray’da saat tamirciliği yapan 3 çocuk babası Turhan Eken’in açtığı davada dosya Uzlaştırma Bürosu’na yönlendirildi. Çorlu’dan atanan uzlaşmacı tarafından davadan vazgeçmelerin, bu davadan bir şey çıkmayacağını söylenirken, 18 Nisan tarihli tutanakta kendisinin firma sorumlusu olduğunu kaydeden Burhanettin Kebude, geçtiğimiz hafta uzlaştırmacının huzuruna geldiğinde bu defa kendisinin de bir çalışan olduğunu, kendisinden davacı olamayacaklarını kaydetti.

 

 

“MAĞDURİYETİMİN ARTMASINA SEBEP OLUYOR”

 

 

Talihsiz adam “Çektiğim acıya mı yanayım düştüğüm duruma mı yanayım. 25 yıldır Saray’da saat tamirciliği yaparak 3 çocuk büyüttüm. Kendi ilçemde eşilen kuyuya düşüp ağır yaralandım. Bir ay işimden gücümden oldum. Polis tutanaklarından da anlaşılacağı gibi o gün davacı olduğum yetkili bugün uzlaşmacı tarafından orada çalışan basit bir işçiymiş gibi lanse ediliyor. Maalesef devletimizin çıkarttığı uzlaşma mekanizmasını da art niyetli insanlar uzlaşmama mekanizması haline getirmektedir. Neredeyse hiçbir önlem alınmayan çukura düştüğüm için ben suçlu duruma düşürülmek isteniyorum. Olay da, olayın oluş şekli de, olay sonrası yaşananlar da ortada olmasına rağmen bugüne kadar bu olayla ilgili nihai bir karar verilmeyişi mağduriyetimin artmasına sebep olmuştur” dedi.

 

 

“DALGA GEÇİYOR”

 

 

Talihsiz adam “Maalesef o firmanın iş sağlığı ve iş güvenliği işini yapan şahıs da kazı alanında güvenlik önlemi almak yerine ‘biz böyle 50 tane davaya girip çıkıyoruz. Bu davadan bir şey çıkmaz. Kaybettiğiniz zamana yazık olur. Siz dikkat etseydiniz. Biz çok yoğunduk o gün orada önlem alamadık. Siz dikkat etseydiniz’ diyerek adeta dalga geçiyor” dedi.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10