''Çöpe atmayın, ayırın, geleceğinizi geri kazanın''

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı iş birliği ile kurulmuş olan eğitim ekipleri tarafından ambalaj atıkları geri dönüş

Kapaklı 10.10.2018 15:58:00 0


Kapaklı’da oluşturulan eğitim ekipleri ambalaj atıkları geri dönüşümü hakkında vatandaşlar broşür dağıtarak bilgilendiriyor. Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir geri kazanım sistemi oluşturabilmek amacıyla kurulmuş, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle başlattıkları ‘Kapaklı Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ni sürdürdüklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, halkın desteği ile projenin gelişeceğine ve büyüyeceğine inandığını kaydetti.

 

 

AMACIMIZ GELECEĞE KATKI SAĞLAMAK

 

Bu proje ile cam, plastik, metal, kağıt/karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Mandalı, ‘’Ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta doğal kaynak tasarrufu olmak üzere çevremiz korunmakta, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılmakta, enerji tasarrufu sağlanmakta, küresel ısınma yavaşlamakta ve ülke ekonomisine değer yaratılmaktadır.” dedi.

AMBALAJ ATIKLARININ KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASININ HER BİREYİN GÖREVİ

Mandalı, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının her bireyin görevi olduğunun altını çizdi.  Ambalaj atıklarını çöpe atmayıp evlerinde ayrı bir torbada biriktirerek, bildirilen gün ve saatlerde belediye görevlilerine teslim ederek, en yakın geri kazanım kumbaralarına atarak, atık getirme merkezine getirerek veya belediyeyi arayıp kapıdan aldırtarak geleceğe vatandaşların da katkıda bulunabileceklerini dile getiren Mandalı, ‘’Daha iyi bir gelecek için sürdürdüğümüz geri kazanım projemize gösterdiğiniz duyarlılık ve verdiğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederiz. Unutmayın, ambalaj atıkları çöp değildir. Çöpe atmayalım, ayıralım, geleceğimizi geri kazanalım’’ dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10