Zabıta ekiplerinden fiyat denetimi

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak vatandaşa yansımasının önüne geçmek amacıyla il?

Ergene 13.10.2018 16:03:00 0
Zabıta ekiplerinden fiyat denetimi

YASAL İŞLEM UYGULANDI

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yılın belirli dönemlerinde periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda sıklaştırıldı. Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Market, giysi mağazaları, sebze meyve satış noktaları gibi yerlerde devam eden denetimlerin yanı sıra, ekmek fırınlarına da denetimler yapılarak ilçemizde çıkan ekmeğin gramajına ve etiket kontrolüne bakıldı. Olumsuz görülen işletmelere uyarılar yapılırken, aynı olayın devam etmesi durumunda yasal işlem uygulandı.

 

 DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

 

Ergene Belediyesinden yapılan açıklamada; Denetimlerin son zamanlarda daha da sıklaştırdıklarını belirtilerek, Market raflarındaki ürünlerin satış fiyatı, birim fiyatlarının yanı sıra birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile malın nerede üretildiği kontrol ediliyor denildi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10