Şeytanın bacağını kırdık

TFF Bölgesel Amatör Lig 11'inci grupta beşinci hafta maçında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Bigaspor'u konuk etti. Ligde oynadığı üç karşılaşmadan da puan çıkartamayan temsi

22.10.2018 13:14:00 0
Şeytanın bacağını kırdık

Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor Bölgesel Amatör Lig 11.grupta ilk galibiyetini aldı.

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor Sedat Çolak, Hilmican Taşdemir, Mesut Salmaz, Halim Mert, Uğurkan Durmaz, Burak Dost, Utku Demirel, Zeki Sinan Akkoyun, Furkan Şerif Şerifoğlu, Hakan Tice ve Maraısane ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Bigaspor ise Taner, Emre Arslan, Ercan Küçükdemir, Emrah Duman, Süleyman Çarıkçı, Metin Şengül, Diabone, Kubilay Atak, Mehmet Yılmaz, Umut Balcı ve Sefa Turan kadrosu ile çıktı.

GOL GELDİ

Maça taraftarının desteği ile iyi başlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk dakikalardan itibaren gol aradı. Karşılaşmanın 6’ıncı dakikasında defansın arkasına iyi sarkan Utku’nun vuruşunu kaleci Taner çıkardı. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımda galibiyet için ataklarını sıklaştırdı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda organize ataklar geliştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 36’ıncı dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor’da topla buluşan Furkan Şerifoğlu düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi.

İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI

Gelen golle birlikte 1911 Çerkezköy Doğanspor oyuncuları ve taraftarlar büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında 1911 Çerkezköy Doğanspor kontrollü bir futbol ortaya koyarken Bigaspor ise beraberlik için yüklendi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

BİGASPOR YÜKLENDİ

Karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan konuk ekip Bigaspor’da topla buluşan Süleyman’ın vuruşu direği sıyırdı. Rakibinin yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor’da 52’inci dakikada Marısane önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmanın 58. dakikasında golün sahibi Furkan yerini Uğur Yanıkdemir’e bıraktı.  Değişikliğin ardından atağa çıkan Bigaspor’da ceza sahası içerisine giren Mehmet Yılmaz sert bir şut attı, kaleci Sedat şık bir kurtarış yaptı. Beraberlik için sağlı sollu ataklar geliştiren Bigaspor’da ceza sahası içinde topla buluşan Umut’un vuruşunu kalece Sedat mükemmel bir refleks ile çıkardı.67’inci dakikada ise ceza sahası içine gönderilen topu iyi takip eden Sefa’nın vuruşu direği sıyırdı.

GALİBİYET TEK GOLLE GELDİ

Son dakikalara girilirken uzun toplarla ceza sahası içerisinde etkili olmak isteyen Bigaspor yakaladığı pozisyondan eli boş döndü. Sağ taraftan atılan uzun topu Hilmican ıskalayınca bir anda kaleyi karşısında bulan Bigasporlu futbolcu sert şutunda kaleyi bulamadı. Karşılaşmanın 88’inci dakikasında

Konuk ekip Bigaspor’da Süleyman sarı kart ile cezalandırıldı. Karşılaşmanın hakemi altı dakika uzatma verdi. Uzatmalarda Bigaspor beraberlik için yüklenirken, 1911 Çerkezköy Doğanspor ise kontra ataklarla ikinci golü aradı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ardından 1911 Çerkezköy Doğanspor oyuncuları ve taraftarları büyük sevinç yaşarken, 1911 Çerkezköy Doğanspor bu galibiyet ile puanını da üç yapmış oldu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10