Mantar önemli bir geçim kaynağı oldu

Saray'da özellikle de Güngörmez Mahallesi'nde mantar önemli bir geçim kaynağı oldu. Her yıl sonbahar yağmurları ile birlikte Saray ormanlarında yetişen doğa mantarı vatandaşlar tarafından toplanıyo

Saray 23.10.2018 15:24:00 0
Mantar önemli bir geçim kaynağı oldu

Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen tanıtım etkinliklerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

 

"SARAY MANTARINI TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Doğa mantarı toplayan vatandaşları ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray'a ilçesindeki imalathanelerdeki üretim artışının yanı sıra 2018 yılında sonbahar yağışlarının başlamasının ardından doğa mantarında yüksek verim artışı gerçekleşti. Kırsal kalkınma ile tarım ve hayvancılık alanında üretim artışına büyük önem veriyoruz. Saray doğa mantarının tanıtım çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

 

ÇOK LEZZETLİ MANTAR TÜRLERİ YETİŞİYOR GÜNGÖRMEZ MAHALLESİ'NDE

 

Saray doğa mantarı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Güngörmez Mahallesi Muhtarı Şefik Akdere, "Doğada yetişen bolet mantarı Güngörmez Mahallesi için çok önemli bir geçim kaynağı. Mahalle sakinlerimiz, bu mantarı toplayarak hem köy meydanında tezgâhlarda satarlar hem de tüccarlara satarlar. Mantarlarımız ağırlıklı olarak İtalya, Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Çok lezzetli mantar türleri yetişiyor Güngörmez Mahallesi'nde ve bu mantarlar ülkemizde ve yurt dışında çok seviliyor. Kültür mantarı yetiştiriciliğinin başlanması sonucunda üretim miktarı katlanarak arttı. Mantar imalatından önemli bir gelir sağlayan Saraylı girişimciler, imalathanelerini zaman içerisinde daha da büyüttüler" dedi.

 

BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

 

Tat ve lezzet bakımından ete en yakın mantar çeşitlerinden olan istiridye mantarı, içerdiği protein, vitamin ve mineraller ile sağlığa büyük fayda sağladığı ifade edildi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10