"Partililerle değil, halkımız ile ittifak yapacağız"

Yeniden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'na atanan Yusuf Çetin, görevlendirme yazısını İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya'nın elinden aldı. İYİ Partinin ye

Kapaklı 26.10.2018 18:28:00 0

Önceki akşam saat 20:00’da Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programa İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İlçe Başkanı Yusuf Çetin, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

 

“KADROLARIMIZI YENİLEDİK”

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya “ Seçimlerin ardından 81 il teşkilatı yenilenirken, daha sonra ise aynı uygulama ilçelerde de yapılıyor. Tekirdağ’da 11 ilçe teşkilatından Kapaklı’nın da içinde olduğu 7 tanesi çok hızlı bir şekilde istifalarını vererek bir haftalık bir süreçte genel merkezimizin görevlendirmesine tabi oldu. Bugün burada görevlendirme yazımızı sayın başkanımıza tebliğ etmek, yeni yapıyla, yeni teşkilatla, yeni iyi insanları kadromuza dahil ederek önümüzdeki yerel seçimlerde Kapaklı Belediyesi’ni İYİ Parti’nin, iyi insanların yönetebileceği bir ekip oluşturmak amacıyla burada bulunuyoruz” diye konuştu.

 

CEVABI 5 BUÇUK MİLYON VTANDAŞIMIZ VERDİ

 

İYİ Parti’nin 25 Ekim 2017’de kurulduğunu kaydeden “ Bugün partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Çok kısa bir sürede, kurulduktan 6 ay sonra baskın bir seçime maruz kaldık. Buradaki oyunu biz her zaman söylemiştik, tarih bunu yazacak demiştik ama 4 ay içerisinde tarih gösterdi. Amaç Türkiye’nin o zor şartlarında sırf İYİ Parti’yi seçime sokmamak, İYİ Parti seçime girmesin diye erken seçim kararı aldılar. Parti olarak anlı şanlı bir şekilde birinci yılımızı doldurduk. Her türlü engellemelere, baskılara maruz kaldık. Erken seçim kararından sonra bizi seçime sokmama düşüncesi ellerinde kalınca, bu süreç zarfında da bizi nasıl engellerler planını ortaya koymaya başladılar. Sayın genel başkanımız cumhurbaşkanı adayı çıktığında yok sayarak, partimizi yok sayarak bir propaganda süreci yaşadık. Onlar bizi engellediklerini zannettiler. Fakat vatansever, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan 5 buçuk milyon vatandaşımızın o kıymetli oylarını alarak 40 tane milletvekili çıkardık. Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızı antidemokratik bir sistemin nasıl işlediğine çok net şekilde şahit oldular. Cumhurbaşkanı adayı olan bir partinin genel başkanı çöp kamyonlarıyla engellenmiştir. Mitinglerde elektrikleri kesildi. Ardından ise demokrasiden bahsettiler. Demokrasiye en güzel cevabı 5 buçuk milyon vatandaşımız bizlere oy vererek gösterdiler” dedi.

 

“EN FAZLA SORU ÖNERGESİ VEREN PARTİYİZ”

 

Alkaya “ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti milletvekillerimiz özverili bir şekilde görev yapıyorlar. Mecliste en fazla soru önergesini veren parti biziz. Önceki gün trajikomik ve ibretlik bir olay yaşadık. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilmiş bir soru önergesi, emeklilikte yaşa takılma, hiç gündemde yokken, vatandaşımızın hakikaten ciddi bir sorunu olan konuyla ilgili öneriyi kendileri verdiler, meclise sundular. Fakat daha sonra iktidar ortağı olan cumhur ittifakı olan büyük ortakları kendilerine tepki gösterince bu soru önergelerinin arkasında durmadılar. Fakat İYİ Parti bunun peşini bırakmadı. Milletvekillerimiz tarafından emeklilikte yaşa takılma sorununun çözülmesi için mücadele verildi ve en son mecliste gündeme aldılar. Komisyona sevki görüşüldüğünde MHP destek verdi. AK Parti milletvekillerinin haricinde 4 partinin milletvekilleri, konunun komisyonda görüşülmesi konusunda öneri verdiler. Ama 15 dakika içinde MHP grup başkan vekili görevden alındı. 1 saat sonra MHP’nin tekrar oylarıyla komisyona sevk edilmedi. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuda beyanatı şuydu. Rakamını dahi bilmediği gibi  yaşa takılma mağduru olan vatandaşlarımızın ekonomiye ciddi bir bütçe sıkıntısı yarattığıydı. Fakat 14 milyar dolara yakın Araplara destek verdik. 4 milyar dolara yakın Suriyelilere destek verdik. 500 milyon dolarlık bir uçak var, onun koltuklarını beğenmedik, hiçbir şeyini beğenmedik, 650 bin lira liralık masraf yaptık. Bunlarda ekonomimizi bozmadık ama emeklilikte yaşa takılmada cumhurbaşkanımız ekonomiye ciddi bir zarar vereceğini söyleyerek böyle bir tepkide bulundu. Tabi bunu kendi ortağı olan arkadaşları da söyleyince bu gündemimizden düştü” açıklamasında bulundu.

 

“ARAP SARIĞIN BAĞLANDIK”

 

İktidar ve hükümetlerin vatandaşa hizmet etmek amacıyla kurulduğunu kaydeden Alkaya “

Demokrasi sisteminde bunu uygularlar. Ama ülkemizde maalesef bu şekilde uygulanmıyor. Sadece yanlışa endeksli bir şeyler yapılıyor. Vatandaşa endeksli hiçbir şey yapılmadığı aleni bir şekilde ortaya çıkmıştır. 24 Haziran seçimlerinde bu arkadaşlar ülkenin beka sorunundan bahsederken, vatandaşımız da o günkü şartlarda inandılar. Ama bu arkadaşların koltuk sorunu olduğunu düşündük, kendi ekonomik sorunlarının olduğunu düşündük. Ülke ekonomimizi papazın cüppesine bağladık, hızımızı alamadık bu sefer de Arap’ın sarığına bağladık. Ekonomimiz başkalarının güdümü altında giderken maalesef hanımefendinin mutfağını düşünen kimse kalmadı, kahvede bir çay keyfi olan beyefendiler 2 dakikalık o çay keyfinden mahrum kaldılar. Çocuklarımıza  defter, kitap, kalem parasını düşünecek pozisyona geldik. Hala gereksiz suni gündem yaratmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“İLK KEZ BEN TÜRKÜM KELİMESİNİ DUYDUK”

 

Yerel seçimler öncesinde iktidarın güzel bir oyunu olduğunu kaydederek “ 17 yıldır bu ülkeyi yöneten mevcut hükümet yerel seçimler geldiği zaman milliyetçiliği kenara koyar, genel seçimler geldiğinde o raftan tekrar çıkarır. 24 Haziran’da Türk milliyetçiliğine sarılan  iktidar, yerel seçimlerde anket sonuçları kötü geldi ki bir anda Doğu’daki vatandaşlarımızın oylarına talip olmak amacıyla milliyetçiliği bir kenara koymaya başladı. Ama İYİ Parti mecliste o kadar güzel bir şey yaratmış ki 17 seneden sonra ilk defa Cumhurbaşkanının ağzından ‘Ben Türk’üm’ kelimesini de duyduk. Bunu da duymak güzel bir şey bizim için”dedi.

 

“HALKIMIZ İLE İTTİFAK YAPACAĞIZ”

 

‘İYİ Parti Tekirdağ ve ilçelerinde yerel seçimlerde nasıl yol izleyecek’ sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Alkaya “ Hiçbir şekilde İYİ Parti ittifak yapmayacak. İYİ Parti halkıyla ittifak yapacak. Biz 24 Haziran’daki seçimde zor demokrasi şartlarında ittifak yaptığımızda bunun en büyük zararını parti olarak biz gördük. Biz yerelde hiçbir şekilde hiçbir parti ile ittifak yapmayacağız. Kendi adayımız çıkacak. Kendi adayımızla en iyi şekilde Kapaklı’ya da İYİ Parti bayrağını dikeceğiz. Kapaklı halkı ihtiyaçları doğrultusunda kime oy vereceğini çok iyi biliyor. Geçmiş dönemlerde de baktığımız zaman 12-0 ile övünen bir Cumhuriyet Halk Partisi, bu övüncünü hiçbir şekilde vatandaşa yansıtamadı. Kapaklı büyüyen, göç alan bir şehir. Bunun altyapısını hazırlamayan bir belediye var. Bunun gereksinimlerinin hesabını yapmayan bir belediye anlayışı var. Biz doğru adaylarımızla vatandaşın içinden, vatandaşın bir el mesafesinde, ulaşılabilir noktasında olabilecek hizmet anlayışıyla, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu düşünen bir zihniyette Allah’ın izniyle de büyükşehir de dahil olmak üzere her ilçemizde kendi adaylarımızı çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

 

“ALNINDAN ÖPEN DEĞİL, ALNINDAN ÖPÜLEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ OLACAK”

 

Alkaya” Bugünden itibaren görevlendirme yazısını alan başkanımız Yusuf Çetin seçim startını da vermiştir.  Adayımız parti içi teşkilatında sivil toplum örgütlerinin nezdinde karşılığı varsa olacak. Burada, benim akrabam, onun akrabası, onun torpili, böyle bir mantığımız yok. Hakikaten liyakat sahibi hizmet anlayışında tamamen ve tamamen vatandaşa odaklı bir sistemimiz olacak. Yani karşılığı olacak. Alnından öpen değil, alnından öpülen bir belediye başkan adayımız olacak” dedi.

 

“BUNU BAŞARACAĞIZ”

 

Alkaya’nın ardından konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin “ Genel merkezimiz tavsiye kararı aldık. Kan değişimi için 15 gün önce ilçe teşkilatı olarak il yönetimine istifalarımızı verdik. Teşkilatımız bugün yeniden bu görevi bizlere tebliğ ettiler. Partimize olan sadakatimiz ve hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Kapaklı’ya bu güne kadar hizmetleri İlçe başkanı olarak değil ekip olarak yaptık. Birlik ve beraberlik içinde daha başarılı olacağız. Daha önceki yönetimden arkadaşlar olmayacaklar, kan değişimi yaparak yeni arkadaşlar aramızda olacak. Yerel seçimlere giriyoruz. İYİ Parti olarak hedefimiz Kapaklı Belediyesi’ni kazanmak, İYİ Parti belediyecilik anlayışını ise halkımıza yansıtmaktır. Hep beraber halk ve yönetim ile bunu başaracağız” açıklamasında bulundu.

 

BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ

 

Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi’nin hizmet yapmadığını kaydeden Çetin “ Hizmet yapamadıkları için bazı yerlerde işlerine gelmeyince Büyükşehir’e topu atıyorlar. Kafa pası gidip gelme ile ancak bu kadar olur. Kapaklı’nın çok daha fazla projeye ihtiyacı var. Projeleri var ama hayata geçirmekte zorlanıyorlar. Alt yapı ve üst yapısının önceden programlanması ve buna göre hareket edilmesi gerekiyor. Bunların sadece kağıt üzerinde projeleri var. Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi’nin belediye anlamında yapılmış, gözle görülür bir hizmetini göremiyoruz. Kapaklı’da insanların faydalanabileceği alanların yaratılması gerekiyor. Kısacası Kapaklı insanının buluşacağı ve şehir havasını yaşayacağı buluşma noktası yok. Alışveriş merkezimiz olmadığı için Çorlu ve İstanbul’a bağımlı yaşıyoruz. Bunların düzenli olarak planlanıp hayata geçirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından partililer hep birlikte partinin birinci yıl dönümü nedeniyle pasta keserken, partiye yeni katılanlara da programda rozet takıldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10