29 Ekim Kapaklı'da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim kutlamaları Kapaklı Kaymakamlığı'nda yapılan tebrikatın ardından Kapakl?

Çerkezköy 30.10.2018 08:41:00 0
29 Ekim Kapaklı

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95’inci yıldönümü nedeni ile önceki gün düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar Pazartesi günü saat 10.00’da Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu,  siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Kapaklı’nın kurtuluş yıl dönümü kutlamaları Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti.

TEK TEK SELAMLADI

Tören alanı girişinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte tüm okulları tek tek selamlayan Kaymakam Mustafa Ünlüsoy öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından program okulların tören alanından geçişleri ile devam etti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN YIL DÖNÜMÜDÜR”

Kutlama programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy “ Bugün yüce Türk milletinin tüm bireylerini, büyük devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 95.yılını büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bugün bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan ‘Kurtuluş Savaşı’ sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldönümüdür” diye konuştu.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Ünlüsoy “ Bugün millet olmanın, bir olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür. Cumhuriyet deyince öncelikle iki husus akla gelir. Birincisi Türk milletinin binlerce yıllık yurdu olan ve her taraftan işgal edilmiş olan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması; ikincisi ise demokrasinin gelişmesi için en uygun rejim olan Cumhuriyetin kabulü ve ilanıdır. Bugün 80 milyonun üzerinde nüfusu olan bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin, kardeşlik duygularımızı geliştirmenin yegane yolu; herkesin birbirini farklılıkları ile birlikte gönülden kucaklaması, birlikte yaşama azim ve kararlılığını koruması, tek devlet ve tek bayrak altında özgür ve eşit vatandaşlar olmanın sevinç ve gururuyla yaşama arzusunun daima sürdürülmesidir. Bu anlayışın bütün vatandaşlarımız tarafından benimsendiğini biliyor ve bunun en büyük gücümüz olduğuna inanıyoruz” dedi.

“BÜYÜK DİNAMİZM KAZANMIŞTIR”

Cumhuriyetin Türk milleti için sadece yönetim şekli olmadığını aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu kaydeden Ünlüsoy “ Ufku genişlemiş, kendine güveni gelmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız büyük bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyetin önem ve anlamını yeniden kavramak ve onu gelecek kuşaklara daha iyi aktarabilmek için Cumhuriyetin ilanından sonra Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kaydetmiş olduğu gelişmeleri siyasal, sosyal ve ekonomik açıdan incelemenin layıkıyla öğrenmenin gerekliği olduğu muhakkaktır” dedi.

“BAŞARIYA ULAŞTIĞI BİR DÖNEMDİR”

Cumhuriyetin din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adı olduğunu ifade eden Ünlüsoy “ Atatürk’ü Cumhuriyete yönelten bir diğer önemli neden de Cumhuriyetin en ileri devlet şekli olmasıydı. Çünkü Cumhuriyet, millet egemenliğini belirleyen ve millet egemenliği ile bağdaşabilen bir rejimdir. Hepimizin malumu üzere, Türkiye 95 yılda ekonomik ve sosyal kalkınmada büyük atılım göstermiştir. 20.yüzyıl başında hasta adam olarak gösterilen bir ülke 21.yüzyıl başında 750 milyar dolarlık gayri safi milli yurt içi hasılası ile dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline gelmiştir. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibariyle, politik ve ekonomik ve stratejik bir cazibeye sahiptir. Cumhuriyet dönemi, Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmaların gerek sosyal alanda gerek siyasi alanda gerekse ekonomi alanında başarıya ulaştığı bir dönemdir” diye konuştu.

“BÜYÜK BAYRAM HEPİMİZE KUTLU OLSUN”

Ünlüsoy “ Bizlere düşen görev ise Cumhuriyetin birer hediyesi olan gelişmelerin genç kuşaklara aktarılıp Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet bağımsız yaşamasını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutlayarak hepinizin coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kaymakam Ünlüsoy’un konuşmasının ardından kompozisyon yarışmasında birinci olan Nur Elif Akış kompozisyonunu okurken, daha sonra ise Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi sergilendi. Lise ve ortaokullar arası 60 ve 200 metre koşularının yapılmasının ardından ortaokullar dalında şiir yarışmasında birinci olan Ensar Akgül 29 Ekim şiirini okudu. Programda Yanıkağıl Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve Kapaklı Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin mehteran gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Programda Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, futbol, atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırlamış olduğu bayrak final gösterisini sunulması ile program son buldu. Sunulan Bayrak final gösterisi büyük alkış aldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10