Atatürk Anıtı'nın 12'ncisi açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yürütülen 'Her Mahalleye Bir Atatürk Anıtı' projesi kapsamında 12. Atatürk Anıtı'nın açılışı yapıldı. Demirli Mahallesi'nde yapılan Atatürk AnÄ

Süleymanpaşa 1.11.2018 11:56:00 0
Atatürk Anıtı

Demirli Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Demirli Mahallesi Muhtarı Yüksel Uçan, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"ATATÜRK HEYKELLERİNİ MEYDANLARIMIZA YERLEŞTİRİYORUZ"

 

Demirli Mahallesi Muhtarı Yüksel Uçan, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun açılış konuşmalarını yaptı. Atatürk Anıtı projesinin gerekçelerini paylaşan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Karacakılavuz’da başlayan süreç devam etti ve Demirli köyümüze kadar geldik. Her ay bir köyümüzde bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğin asıl amacı köye bir Atatürk Anıtı kazandırmaktan öte, Atatürk rozetçiliği yapmaktan ziyade köyün ülke ekonomisi ve kalkınma için çok önemli olduğunu vurgulamak ve tarımın dinamiklerinin anca köyün çağdaş dinamikleri ile olacağını göstermek için yapıyoruz. Bunun için vazgeçilen köylerimizden bizlerin vazgeçmediğini göstermek ve en değerli varlığımız olan Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerini meydanlarımıza yerleştiriyoruz " dedi.

 

"BAŞKA BİR LİDERİMİZ DE LİDER ARAYIŞIMIZ DA YOK"

 

Eşkinat, Köylerin toplumlardaki önemine dikkat çekerek "Biz diyoruz ki köyler önemlidir. Bu nedenle köy tüzel kişilikleri en çabuk şekilde geri verilmelidir. Bu yüzden tarım önemli, köylerimiz önemli, bu nedenle biz en değerli varlığımızı gelip köy meydanlarımızın ortasına koyuyoruz. Sığınacak başka bir yerimiz yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan biz ilerlemeye devam ediyoruz. Hep beraber ilerlemeye devam ediyoruz. Bizim başka bir liderimiz de lider arayışımız da yok. Onu bize bahşeden rabbime şükürler olsun diyorum ve Cumhuriyetimizin 95. yılında onun emanetinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu Tekirdağ olarak, Trakya olarak Türkiye olarak ifade ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

KURDELEYİ KADINLAR AÇTI

 

Eşkinat'ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Atatürk anıtımızın 12.’sinin açılışında sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanım Ekrem Eşkinat ve ekibine teşekkür ediyorum. Darısı diğer mahallelerimize" dedi. Açılış konuşmalarının ardından kurdeleyi Demirli Mahallesi kadınları açarken bando gösterisi ile etkinlik alkışlar eşliğinde sona erdi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10